06 Νοεμβρίου 2014

Παράσταση ΣΥΡΙΖΑ στην απολογία του Καμαρά!

Μεταξύ μας η κλήση σε απολογία είναι αστεία αλλά και ο μαυρούκος είναι καραγκιόζης που αντέδρασε στην προτροπή να μείνει σπίτι του ερχόμενος από την πατρίδα του... Να θυμίσουμε ότι μετά την Αυστραλιά και οι ρατσιστές του Καναδά επιβάλουν καραντίνα σε όσους έρχονται από ττη Δυτική Αφρική...

Ο Τζον Καμαρά της Λαμίας έχει κληθεί σε απολογία για το μπλουζάκι που φορούσε στο ματς με τη Λάρισα και έγραφε: "Είμαστε Δυτικο-Αφρικανοί. Δεν είμαστε ιός". Η παρουσία της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε την υπόθεση σε αναβολή για την ερχόμενη Πέμπτη.

Στα γραφεία της Football League βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και συναντήθηκε με τον πρόεδρο, Σπύρο Καλογιάννη με αφορμή την κλήση του Τζον Καμαρά σε απολογία. Ο πρόεδρος της Ένωσης ισχυρίστηκε ότι η Πειθαρχική επιτροπή ήταν υποχρεωμένη να καλέσει σε απολογία τον παίκτη από τη Σιέρα Λεόνε αφού είχε καταγραφεί στο φύλλο αγώνα, ενώ τόνισε ότι ο παίκτης δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Στο ψήφισμα που επέδωσε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνεται ότι ο Καμαρά είναι ήδη θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς από την ίδια του την ομάδα, η οποία τον απέκλεισε για ένα διάστημα επειδή είχε ταξιδέψει στη Σιέρα Λεόνε και θεωρήθηκε πιθανό να έχει μολυνθεί από τον ιό Εμπολα. «Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να δοθεί κι άλλη τροφή στο ρατσισμό και μια αντιδημοκρατική κουλτούρα που θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να βρίσκεται μέσα σε γυάλα», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα, που καταλήγει ζητώντας την απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του παίκτη.

Ο Τζον Καμαρά έχει κληθεί σε απολογία επειδή, στη διάρκεια του αγώνα της Β΄ εθνικής με τη Λάρισα, σήκωσε τη φανέλα του και εμφάνισε από μέσα ένα μπλουζάκι, το οποίο έγραφε «», ενώ είχε τυπωμένες τις σημαίες της Σιέρα Λεόνε, της Λιβερίας και της Γουινέας, των τριών χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του Εμπολα.