12 Νοεμβρίου 2014

Πρωταθλητής στον στίβο, πρωταθλητής και στις υποκλοπές

28χρονος Έλληνας πρωταθλητής στίβου προωθούσε σε σελίδες του εξωτερικού βίντεο και φωτογραφίες τις οποίες «έκλεβε» από τα προφίλ γυναικών στο Facebook

Μια απίστευτη ιστορία εξιχνίασε η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με πρωταγωνιστή έναν 28χρονο Έλληνα πρωταθλητή στίβου, στα 400μετ εμποδίων και στα 4Χ400, καθώς είχε παραβιάσει τουλάχιστον 116 προφίλ γυναικών στο facebook και στη συνέχεια τα αναρτούσε σε δικά του πλαστά προφίλ και σε site ερωτικού περιεχομένου στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις αρχές ο  πρωταθλητής στίβου αφού αρχικά έπειθε τα υποψήφια θύματα (κυρίως φοιτήτριες) ότι είναι συμφοιτητής τους και ζητούσε την βοήθεια τους για μια εργασία που έκανε. Οι φοιτήτριες έπεφταν στην παγίδα του και πιστεύοντας ότι έχουν να κάνουν με έναν συμφοιτητή τους, του έδιναν πρόσβαση στους υπολογιστές τους. Ο  28χρονος στην συνέχεια χάκαρε τους λογαριασμούς τους και υπέκλεπτε φωτογραφίες και προσωπικά βίντεο τους  που τα προωθούσε σε σελίδες ερωτικού περιεχομένου στο εξωτερικού. Από την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκαν  ηλεκτρονικές επικοινωνίες του πρωταθλητή με 116 φοιτήτριες, με κάποιες από τις οποίες υπήρξαν και διαπροσωπικές επαφές ενώ βρήκαν στην έρευνα στο σπίτι του 7 σκληρούς δίσκους με περίπου 140.000 φωτογραφίες. Σύμφωνα με την  αστυνομία  8 φοιτήτριες έχουν ήδη καταθέσει μήνυση εναντίον του, ενώ εξετάζουν  επίσης και την περίπτωση αν ο 28χρονος  εκβίαζε τα θύματά του, ζητώντας χρήματα ώστε να μην αναρτήσει τις προσωπικές τους φωτογραφίες.