14 Νοεμβρίου 2014

Βορίδης ξεφτιλίζει με αποδείξεις τη Δούρου για την απουσία της σε σύσκεψη στο Υγείας

Απούσα η Δούρου και η περιφέρεια Αττικής από το σχεδιασμό του ΕΣΠΑ (για την υγεία) για τα επόμενα χρόνια... λογικό αφού η μόνη της προτεραιότητα είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα για τα σκουπίδια... να τη χαίρονται οι ηλίθιοι που την ψήφισαν

Η περιφερειάρχης Αττικής επικαλέστηκε ότι δεν παρέστη διότι ουδέποτε προσκλήθηκε - «Η πρόσκληση απεστάλη προς όλους τους Περιφερειάρχες της χώρας με δύο τρόπους» η απάντηση του υπουργείου Υγείας

Απάντηση με αποδεικτικά στοιχεία για την πρόσκληση της κυρίας Ρένας Δούρου σε σύσκεψη για το ΕΣΠΑ που έλαβε χώρα την Πέμπτη στο υπουργείο Υγείας έστειλε ο υπουργός κ. Μάκης Βορίδης, μετά τις δηλώσεις της περιφερειάρχη Αττικής ότι δεν παρέστη διότι ουδέποτε προσκλήθηκε.

Οι επίμαχες δηλώσεις της κυρίας Δούρου έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (της Πέμπτης) και αφορούσαν στην απουσία της ίδιας ή εκπροσώπου της από προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των αιρετών Περιφερειακών Αρχών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με θέμα την εξειδίκευση των προτάσεων του Υπουργείου στα ΠΕΠ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 (ΕΣΠΑ).

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας «η πρόσκληση απεστάλη από την Ειδική Υπηρεσία Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Υγείας προς όλους τους Περιφερειάρχες της χώρας, επομένως και προς την κ. Δούρου με δύο τρόπους».

Συγκεκριμένα, εστάλη πρόσκληση με e-mail από την ηλεκτρονική διεύθυνση της Ειδικής Υπηρεσίας στην αντίστοιχη της κ. Δούρου και σύμφωνα με την ανακοίνωση υπάρχει το σχετικό ηλεκτρονικό αποδεικτικό. Εστάλη επίσης πρόσκληση «με courier που παραδόθηκε στις 9.40 το πρωί της Τετάρτης 5/11/2014 και παρελήφθη από την υπάλληλο του γραφείου της κ. Δούρου, κυρία Στραβοπόδη» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, επισημαίνεται ότι «υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία εκπροσώπου της Ειδικής Υπηρεσίας Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με συνεργάτιδα της περιφερειάρχη η οποία απάντησε ότι λόγω κωλύματος της κ. Δούρου θα παραβρισκόταν, στη συνάντηση, η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα, Καλλιόπη Σταυροπούλου», κάτι που ωστόσο δεν έγινε με αποτέλεσμα στη σύσκεψη να καταγραφεί η ηχηρή απουσία της περιφερειάρχη Αττικής.

Παναγιώτα Καρλατήρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ