29 Νοεμβρίου 2014

Σέξι και ακροδεξιά: Αυτή είναι η δημοφιλέστερη πολιτικός του ακροδεξιού Μετώπου της Γαλλίας [εικόνες]

Η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν εξελέγη σήμερα πρώτη σε ψήφους στο συνέδριο του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος και παίρνει ηγετική θέση στο οικογενειακό ακροδεξιό κόμμα που ίδρυσε ο παπούς της και διευθύνει με σιδερένιο χέρι η θεία της, Μαρίν Λεπέν.
Η 25χρονη Μαριόν Λεπέν είναι η νεότερη βουλευτής που κάθεται στα έδρανα του γαλλικού κοινοβουλίου. Επελέγη από την οικογένειά της για την σέξι εμφάνισή της και τον ανάλαφρο πολιτικό της λόγο ώστε να αλιεύσει ψήφους στους νέους που δεν λογαριάζουν τόσο τα πολιτικά προγράμματα όσο την εξωτερική εμφάνιση.

Ακολουθώντας τα αχνάρια της πανέξυπνης θείας της Μαρίν Λεπέν η οποία κατόρθωσε να απενοχοποιήσει την ακροδεξιά ιδεολογία στη Γαλλία και να φέρει το Εθνικό Μέτωπο πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές του Μαίου 2015, η Μαριόν Λεπέν αναμασάει το ίδιο παραμύθι της λάιτ ακροδεξιάς. Στόχος της οικογένειας Λεπέν είναι να μπορέσει η σιδηρά κυρία Μαρίν Λεπέν να χτυπήσει την γαλλική προεδρία στις εκλογές που θα γίνουν σε 2 χρόνια. «Μόλις γίνω πρόεδρος της Γαλλίας θα βγάλω τη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ενωση» υπόσχεται η Μαρίν Λεπέν, η οποία ξεκίνησε ήδη από τώρα προεκλογική εκστρατεία ελπίζοντας να ξεπεράσει σε ψήφους τον αποδυναμωμένο πολιτικά Φρανσουά Ολάντ και τον στιγματισμένο από τα σκάνδαλα Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος θέλει να είναι ξανά υποψήφιος.

«Εγώ δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι μεταξύ τους, δεν είμαι εθνικίστρια» δηλώνει η Μαριόν Λεπέν, η οποία δεν χάνει ευκαιρία να ανακοινώσει ότι δεν ανήκει στην άκρα δεξιά, ακολουθώντας τις συμβουλές της θείας της, η οποία πήρε σαφείς αποστάσεις τα τελευταία χρόνια από τις ακραίες ακροδεξιές και φιλο-χιτλερικές απόψεις του πατέρα της και ιδρυτή του κόμματος Ζαν Μαρί Λεπέν.

Ωστόσο, σε κάθε ομιλία και πίσω από κάθε κίνηση των γυναικών του ακροδεξιού κόμματος βρίσκεται το άγρυπνο μάτι του ιδρυτή. Βαθύπλουτος, κατά δήλωσή του, από άγνωστες πηγές, ο Ζαν Μαρί Λεπέν εκπροσωπεί την συντηρητικοποίηση της γαλλικής κοινωνίας και εκμεταλλεύτηκε την μαζική άφιξη των μεταναστών στην ευρωπαϊκή ήπειρο για να χτίσει ένα κόμμα-αυτοκρατορία.

Η Μαριόν Λεπέν θεωρείται η νέα γενιά στην ακροδεξιά οικογένεια και το μέλλον της ακραίας ιδεολογίας στη Γαλλία.