28 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΩΕΔΡΑΙ ΕΤΗΜΑΖΟΥΝ ΚΡΑΙΜΑΛΑΙΣ! Έρχονται καμπάνεςγια όσους κάνουν καταγγελίες της πο@τσας!

Τι προανήγγειλε ο Μαρκογιαννάκης μετά τις καταγγελίες Ξουλίδου

Θα «την πληρώνουν» όσοι καταγγέλλουν ανυπόστατα σχέδια δωροδοκίας βουλευτών

​Οι καταγγελίες της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σ.Ξουλίδου πως ένα γαλάζιο στέλεχος της προσέφερε 3 εκατ. ευρώ για να φύγει από το κόμμα "ξεχείλισε" το ποτήρι και εξάντλησε, όπως φαίνεται, την υπομονή του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας Χρήστου Μαρκογιαννάκη, καθώς άνοιξε ξανά τον κουμπαρά χρηματισμού βουλευτών.

Ο κ.Μαρκογιάννακης προανήγγειλε μέτρα κατά όσων καταγγέλλουν σχέδια δωροδοκίας βουλευτών τα οποία όμως δεν αποδεικνύονται.

Σε επιστολή του προς τα μέλη της Επιτροπής με την οποία τους καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση σημειώνει μεταξύ άλλων πως «Οι καταγγελίες αυτές έδωσαν λαβή για σχόλια και συζητήσεις, που βλάπτουν το κύρος του Βουλευτή και του Κοινοβουλευτισμού. Η μέχρι τώρα έρευνα από τη Δικαιοσύνη, κατά πληροφορίες, ουδέν το ύποπτο κατέδειξε. Αυτό, όμως, ουδόλως μειώνει τις ζημιογόνες συνέπειες για τους παραπάνω θεσμούς, δεδομένου ότι άλλοι κακόβουλα μπορεί να αντιμετωπίσουν με δυσπιστία το αποτέλεσμα της έρευνας και να μιλούν για "κουκούλωμα" και άλλοι να πιστεύουν ότι πρόκειται περί μεθοδευμένου σχεδίου εκφοβισμού ή και εκβιασμού των Βουλευτών».

Ο πρόεδρος επικαλείται σχετικό άρθρο του Κανονισμού της Βουλής και εξηγεί πως, αρμοδιότητα της Επιτροπής, μεταξύ των άλλων, είναι «να μελετά και να εισηγείται μέτρα και να παρεμβαίνει, όταν κρίνεται αναγκαίο, δημόσια για την προστασία και ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού και των Βουλευτών».

Για τους παραπάνω λόγους και κατόπιν έγκρισης του Προέδρου της Βουλής, θα συγκληθεί η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.