28 Νοεμβρίου 2014

Ποιοι Αρχηγοί είναι περιζήτητοι και από ποια κόμματα εν΄ όψει εκλογών!

Οι εθνικές εκλογές μπορούν να προκύψουν ανά πάσα στιγμή. Ίσως και πολύ σύντομα . Δεν είναι μυστικό ότι οι κομματικοί μηχανισμοί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό ετοιμάζονται για “παν ενδεχόμενο”. Κι επίσης δεν είναι πια κρυφό ότι και η επιχειρούμενη προσπάθεια για την δημιουργία νέου κόμματος που θα κινείται στα δεξιά της ΝΔ βρίσκεται σ΄ εξέλιξη υπό την καθοδήγηση του Τάκη Μπαλτάκου. Ποιο είναι το ενδιαφέρον κοινό στοιχείο;
Ότι άπαντες έχουν στα σχέδιά τους την ένταξη στα ψηφοδέλτιά τους γνωστών ονομάτων που προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις.Και όλοι παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές τους τοποθετήσεις έχουν στα σχέδιά τους τα ίδια πρόσωπα!

Ποιοι είναι οι στρατιωτικοί που ενδιαφέρουν τα κόμματα; Έχουμε και λέμε:

Φραγκούλης Φράγκος. Ο πρώην Α/ΓΕΣ έχει ακουστεί σε σενάρια που έχουν να κάνουν με την ΝΔ και το νέο κομματικό σχηματισμό που “τρέχει” ο Τάκης Μπαλτάκος. Με την ΝΔ υπήρξε “θερμό φλερτ” αλλά ποτέ η “σχέση” δεν προχώρησε. Ο στρατηγός αρχικά μάλλον ενοχλήθηκε όταν μετά από την ανάλειψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ αντικαταστάθηκε από τον Πάνο Πανγιωτόπουλο. Υπήρχαν πληροφορίες και ενδείξεις ότι ο Φράγκος από υπηρεσιακός ΥΕΘΑ θα γινόταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά. Δεν έγινε και φαίνεται ότι αυτό ήταν “τραύμα” στη σχέση του με την ΝΔ. Με την επιλογή του Αβραμόπουλου για την θέση του Επιτρόπου Μετανάστευσης τα σενάρια τοποθέτησης του Φράγκου στο ΥΕΘΑ “φούντωσαν” ,αλλά ο στρατηγός αυτή τη φορά δεν “τσίμπησε”. Το “διαζύγιο” -αν και “γάμος” δεν υπήρξε- ήρθε με την απόφαση Φράγκου να μην πάει στην κεντρική εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ,αν και αναμενόταν.

Ο πρώην Α/ΓΕΣ “πολιορκήθηκε” από τον Τάκη Μπαλτάκο για να συμμετάσχει στο νέο κομματικό εγχείρημα. Συναντήθηκαν ,άκουσε τις απόψεις Μπαλτάκου, συμφώνησε για την ανάγκη δημιουργίας νέου κόμματος, αλλά τελικά δεν είπε το ναι. Για την ακρίβεια απέτρεψε κι άλλους στρατιωτικούς να συμμετάσχουν.

Κωνσταντίνος Ζιαζιάς. Ο πρώην Α/ΓΕΣ που επέλεξε την παραίτηση από τον συμβιβασμό είναι…περιζήτητος. Στις ευρωεκλογές ο Τσίπρας του πρότεινε θέση στο ευρωψηφοδέλτιο με εγγύηση εκλογής. Αρνήθηκε, γιατί δεν πίστευε ότι μπορούσε από την Ευρωβουλή να έχει ουσιαστικό ρόλο και παρέμβαση. Έχει πολύ καλές σχέσεις με αρκετά σημαντικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι πληροφορίες τον θέλουν να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα των στρατιωτικών που ενημέρωσαν και προετοίμασαν τον Τσίπρα για την επίσκεψή του στο ΥΠΕΘΑ. Πολλοί θεωρούν δεδομένο ότι θα του προταθεί να συμμετάσχει σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ .

Τον Ζιαζιά τον είχε προσεγγίσει και ο Τάκης Μπαλτάκος. Έγινε τουλάχιστον ένα ραντεβού στο Χίλτον και κάποιες πληροφορίες λένε ότι υπήρξε κι ένα δεύτερο στην Χαλκίδα. Ο πρώην Α/ΓΕΣ έχει την άποψη ότι πρέπει όλους να τους ακούει . Αυτό έκανε και με τον Μπαλτάκο. Δεν υπήρξε σημείο προσέγγισης όπως ήταν αναμενομενο.

Και όπως έγραψε το Onalert.gr ο κ.Ζιαζιάς κλήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για να τον ενημερώσει. Κίνηση με ιδιαίτερη σημασία. Αλλά για την “επόμενη μέρα”.

Κοσμάς Χρηστίδης: Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ που δεν είχε διστάσει να μιλήσει δημόσια για το “δυσανάλογο των περικοπών στις ΕΔ” όσο ήταν ακόμη εν ενεργεία είναι ιδιαίτερα “ελκυστικός” στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ο κ.Χρηστίδης φέρεται να έχει “διαύλους επικοινωνίας” με την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ναύαρχος Χρηστίδης είχε δεχτεί τηλεφώνημα από τον Τάκη Μπαλτάκο για βολιδοσκόπηση. Η απάντησή του ήταν αρνητική.

Η πρόβλεψη όσων γνωρίζουν περισσότερο τον Επίτιμο Α/ΓΕΝ είναι ότι αν αποφασίσει να εμπλακεί με την πολιτική θα το πράξει με κομματικό σχηματισμό “πατριωτικό αλλά αν πρέπει να τον εντάξουμε και σ΄ έναν ιδεολογικό προσανατολισμό, τότε είναι βέβαιο ότι του ταιριάζουν καλύτερα τα κόμματα αριστερής κατεύθυνσης”.

Δημήτρης Γράψας: Ο στρατηγός Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ έχει επιλέξει μετά από την αποστρατεία του να απομονωθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του και να περιορίσει στο ελάχιστο τις δημόσιες εφανίσεις και περεμβάσεις του. Για να είμαστε ακριβείς έχει επιλέξει την σιωπή αν κι έχει απόψεις και μάλιστα πολύ σκληρές τις οποίες διατυπώνει στον περίγυρό του.

Το “μυστήριο” της αποστρατείας του που επισήμως δεν έχει διαλευκανθεί τον κάνει ακόμη πιο “ελκυστικό” υποψήφιο για τα κόμματα που διεκδικούν εξουσία. Ναι και για την προσπάθεια Μπαλτάκου με τον οποίο συναντήθηκε ο Γράψας.

Τελευταίο “επεισόδιο” που δείχνει το ενδιαφέρον των κομματικών μηχανισμών για τον Γράψα είναι η ανάγνωση επιστολής του στο συνεδριο των ΑΝΕΛ. Μόνο που ποτέ ο στρατηγός δεν είχε στείλει επιστολή!

Ο Γράψας πολιορκείται για να εμπλακεί στην πολιτική αλλά αρνείται μέχρι στιγμής πεισματικά να το κάνει.

http://www.onalert.gr/stories/poioi-arxigoi-einai-perizititoi-kai-apo-poia-kommata