12 Νοεμβρίου 2014

Η ομοσπονδία βάζει χέρι στους «Ελβετούς» Αλβανούς!

Η Εθνική Ελβετίας μοιάζει περισσότερο με μεικτή Βαλκανίων, καθώς οι περισσότεροι παίκτες είναι παιδιά μεταναστών από τις βαλκανικές χώρες και ειδικά από την Αλβανία και το Κόσοβο.
Τα “κρούσματα” με τους πανηγυρισμούς Ελβετών πολιτών στους αγώνες των ομάδων τους, που παριστάνουν το σήμα της αλβανικής σημαίας με τα δύο χέρια τους, έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις και διαμαρτυρίες στην Ελβετία και απασχόλησε τους επιτελείς της ομοσπονδίας!

Χθες συγκεντρώθηκε η Εθνική Ελβετίας και οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας κάλεσαν σε συζήτηση τους Σακίρι, Ξάκα, Μπεράμι και Κασάμι. “Έπρεπε να συζητήσουμε κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με συμπεριφορές” ήταν η επίσημη εξήγηση από το γραφείο τύπου της ομοσπονδίας, που φοβάται μήπως κάποιος από τους Αλβανόφωνους παίκτες της Εθνικής πανηγυρίσει με τον ίδιο τρόπο κάποιο γκολ της Εθνικής Ελβετίας!

Στην ουσία, στους παίκτες επισημάνθηκε ότι δεν θα πρέπει να κάνουν κάτι τέτοιο εφόσον σκοράρουν με την Εθνική, για να μην προκαλέσουν το κοινό αίσθημα…

Ο μόνος που δεν βρήκε κάτι κακό σ΄ αυτούς τους πανηγυρισμούς, ήταν ο προπονητής της Εθνικής Ελβετίας. “Αυτοί οι παίκτες δεν ξεχνούν την καταγωγή τους και την τιμούν. Δεν είναι κακό” είπε ο εκλέκτορας της Εθνικής Ελβετίας, ο Ελβετός… Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς!