06 Νοεμβρίου 2014

Δέσμευση Υπουργού Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα σε Α. Κατσανιώτη για την ένταξη των δανείων της Αχαϊκής στις ρυθμίσεις του νόμου για τα «κόκκινα δάνεια»

Συνάντηση με το νέο Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα είχε χθες το απόγευμα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος του έθεσε το ζήτημα της ένταξης των δανείων της πρώην Αχαϊκής Τράπεζας στις ρυθμίσεις του νόμου για τα «κόκκινα δάνεια», σημειώνοντας την βαρύτητα που έχει για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Αχαΐα και ευρύτερα στη Δυτική Ελλάδα, που είχαν δανειοδοτηθεί από την υπό εκκαθάριση Αχαϊκή Τράπεζα. 




Ο κ. Κατσανιώτης έλαβε τη σαφή δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης ότι και τα επιχειρηματικά δάνεια των υπό εκκαθάριση πιστωτικών ιδρυμάτων  θα ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια», ενώ αμέσως μετά τη συνάντηση τόνισε:«Τα δάνεια της πρώην Αχαϊκής Τράπεζας είχαν μετατραπεί σε ασήκωτο βάρος στις πλάτες χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών της Αχαΐας, αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας. Η στοιχειώδης λογική και ηθική, επιβάλλουν την αντιμετώπιση του προβλήματος αντίστοιχα και ισότιμα με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που υπήρξαν ή θα υπάρξουν για όλα τα επιχειρηματικά δάνεια. Με χαρά διαπίστωσα πως η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης γνωρίζει το πρόβλημα και έχει και την βούληση και την αποφασιστικότητα να το αντιμετωπίσει. Με ακόμα μεγαλύτερη χαρά, θα περιμένω να δω να ψηφίζεται η συγκεκριμένη ρύθμιση, που θα δώσει ανάσα και νέα προοπτική στην τοπική επιχειρηματικότητα».