04 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΝΤΩΣ Η BURBERRY ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΛΑ... ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ: O Hugo Boss διαμαρτύρεται για τη λιτότητα στην Ευρώπη -Κανείς δεν μπορεί να αγοράσει τα ρούχα του!

Ακόμη και ο γερμανικός οίκος μόδας Hugo Boss αρχίζει να καταφέρεται εναντίον της επιβαλλόμενης λιτότητας στην Ευρώπη, καθώς βλέπει τις πωλήσεις των ρούχων του να μειώνονται δραματικά.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο διάσημος οίκος κατηγορεί ευθέως την οικονομική κρίση για τη δραστική μείωση των προβλεπόμενων κερδών του. Όπως σημειώνει, για το 2014 αναμένει αύξηση των πωλήσεων μόνο κατά 6-8%, ενώ τα κέρδη θα παρουσιάσουν μια ισχνή αύξηση της τάξης του 5-7%. Τα νούμερα είναι πολύ κάτω σε σχέση με αυτά που είχαν προβλέψει οι αναλυτές της εταιρείας.

Ο γενικός διευθυντής του οίκου, Κάους-Ντίτριχ Λαρς, σημειώνει πως οι αυξανόμενες προκλήσεις των μακροοικονομικών δεδομένων και η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη έχουν οδηγήσει σε αυτή την αρνητική εικόνα. Και συμπληρώνει: «Τις τελευταίες εβδομάδες οι επιχειρήσεις μας νιώθουν έντονα τα αποτελέσματα των μειωμένων αποτελεσμάτων στην ευρωπαϊκό τομέα και την πίεση που δεχόμαστε στην Ασία».

Η εταιρεία προσπαθεί να αντισταθμίσει τις απώλειες στην Ευρώπη με τις αυξανόμενες πωλήσεις στις ΗΠΑ και την Κίνα, αλλά και πάλι το ισοζύγιο είναι προβληματικό. Γι' αυτό και ουσιαστικά ο οίκος ανησυχεί για την κατάσταση στην Ευρώπη, βλέποντας τα προϊόντα του να μένουν στα ράφια απούλητα.