08 Νοεμβρίου 2014

Δημοσκόπηση Interview: Στο 2,9% η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – Εκπλήξεις για ΠΑΣΟΚ και Χ.Α.

Νέο πολιτικό σκηνικό και ανατροπή των δημοσκοπικών ευρημάτων του τελευταίου διαστήματος δείχνει μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της ΒΕΡΓΙΝΑ TV.

Η δημοσκόπηση δείχνει την Ν.Δ. να ανακάμπτει και να κλείνει την διαφορά απο τον ΣΥΡΙΖΑ, που παραμένει πρώτος, στο 2,9%, η πιθανότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι ανύπαρκτη ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καλύτερος να διαχειριστεί τα θέματα της οικονομίας και καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Νέος πολιτικός χάρτης.

Στην δημοσκόπηση της Interview για το ΒΕΡΓΙΝΑ TV που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με το Στέργιο Καλόγηρο, οι πολίτες δίνουν 28,8% στον ΣΥΡΙΖΑ και 25,9% στην Νέα Δημοκρατία στην απάντηση τους στο ερώτημα «Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές ποιό κόμμα θα ψηφίζατε;».

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 5,1% και η τετράδα κλείνει με Το Ποτάμι που συγκεντρώνει 5,00%.

Στο 4,5% είναι το ΚΚΕ και ακολουθεί, άλλη μια άνατροπη, η Χρυσή Αυγή με 3,5%.

Στο όριο του 3% είναι οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ μένει εκτός Βουλής με 1,3%.

Άκυρο/Λευκό, Αναποφάσιστοι και Άλλο συγκεντρώνουν 22,9%.

Μπροστά ο Α. Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα τόσο στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία όσο και στην ικανότητα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, με 7 και 9 μονάδες αντίστοιχα. 11 μονάδες μπροστά είναι στην καταλληλότητα χειρισμού των εθνικών θεμάτων.

Όχι σε πρόωρες εκλογές – Κλειδί η συσπείρωση

Η πλειοψηφία των πολιτών, δηλαδή το 57% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές ενώ η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνονται στο 70% και 82% δείχνοντας πως η ΝΔ έχει περισσότερα περιθώρια να προσελκύσει ψηφοφόρους.


http://www.paraskhnio.gr/sto-29-i-psalida-syriza-nd-ekplikseis-gia/