03 Νοεμβρίου 2014

Υπό διάλυση το Δελτίο του MEGA: Στραβελάκης κάνει ότι πει ο Μπόμπολας και Σαράφογλου ασχολείται με το τι θα φορέσει..

Oλοκληρωτικός πόλεμος για το Δελτίο του ΜΕGA
Οσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο παραδέχονται ότι για πρώτη φορά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα


Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η εβδομάδα αυτή σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Μεγάλο Κανάλι.
Η σύγκληση του Δ.Σ. είναι, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στη στήλη, η αρχή των όσων πρόκειται να λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα στο Mega. Οσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο παραδέχονται ότι για πρώτη φορά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ακόμη και για την ίδια τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Και αυτό συμβαίνει για έναν πολύ απλό λόγο: μέχρι τα τέλη του χρόνου, με βάση την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο Μega, υπάρχει ανάγκη να εισρεύσουν περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Οι μέτοχοι έχουν να αντιμετωπίσουν δύο «πραγματικότητες». Η μία έχει να κάνει με το οικονομικό αδιέξοδο και η άλλη με τα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει στη δομή του Δελτίου Ειδήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό φαίνεται να υπάρχει σύγκλιση απόψεων μεταξύ των Βαρδή Βαρδινογιάννη, Σταύρου Ψυχάρη και Φώτη Μπόμπολα. Αυτό είναι το ένα στρατόπεδο, το οποίο δείχνει να έχει χαράξει κοινή γραμμή πλεύσης. Σε ακριβώς αντίθετη τροχιά κινείται ο Γιώργος Μπόμπολας, ο οποίος ασχολείται σχεδόν καθημερινά με το Δελτίο του Μεγάλου Καναλιού.

ΔΙΑΦΩΝΙΑ


Πάντως, ανεξάρτητα από τα όσα συμβαίνουν στα «ρετιρέ», αξίζει να σημειωθεί ότι το Δελτίο του Mega βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση, πίσω από τον ANT1, παρά την προσπάθεια του Νίκου Στραβελάκη, ο οποίος ξημεροβραδιάζεται στη Μεσογείων και μιλά ασταμάτητα από το πρωί έως το βράδυ με τον εκ των μεγαλοεκδοτών του καναλιού, Γιώργο Μπόμπολα, για τα πάντα. Λέγεται μάλιστα ότι την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα σοβαρό επεισόδιο που είχε με τον Γιάννη Πρετεντέρη χρειάστηκε να επιστρατεύσει τον κ. Μπόμπολα προσωπικά προκειμένου με τηλεφώνημά του να παραμείνει στο Δελτίο Ειδήσεων το συγκεκριμένο βράδυ ο σχολιαστής, καθώς διαφώνησε με τη σειρά κάποιων θεμάτων και ήρθε σε ρήξη με τον νέο διευθυντή ειδήσεων.

Οι σχέσεις Στραβελάκη - Πρετεντέρη έχουν πλήρως διαταραχθεί, σε αντίθεση με τη συνεργασία του πρώτου με τον προϊστάμενο του πολιτικού ρεπορτάζ, Μανώλη Καψή, ο οποίος αποσύρθηκε μεν από το «γυαλί», αλλά έχει πάρει επάνω του το σύνολο της ευθύνης για το πολιτικό, αφού μέχρι πρόσφατα ήταν βαρύνουσα η άποψη του αποχωρήσαντος Χρήστου Παναγιωτόπουλου. Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο κινείται ο Νίκος Στραβελάκης είναι ότι η σύσκεψη για το κεντρικό Δελτίο ξεκινά περίπου στις 4 κάθε απόγευμα και ολοκληρώνεται σε είκοσι λεπτά ή μισή ώρα το πολύ, ενώ επί Παναγιωτόπουλου κρατούσε σε ορισμένες περιπτώσεις και μιάμιση ώρα.

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ


Ο Νίκος Στραβελάκης προφανώς έχει στο μυαλό του τη σειρά των θεμάτων και όλα τα υπόλοιπα. Ετσι, οι παρεμβάσεις που γίνονται από τους παριστάμενους είναι λιγοστές, αφού δείχνουν… μάταιες. Αυτό βέβαια δεν έχει δυσαρεστήσει τους περισσότερους ρεπόρτερ, οι οποίοι χάνουν λιγότερο χρόνο στις συσκέψεις, αλλά κάποιοι υποστηρίζουν πως μπορεί να έχει επιπτώσεις στο αποτέλεσμα του Δελτίου. Αυτό που επίσης διατηρεί ικανοποιημένους τους πιο πολλούς ρεπόρτερ είναι πως ο Νίκος Στραβελάκης συνεχίζει -σε γενικές γραμμές- την «επίθεση φιλίας», αποφεύγοντας τις αντιπαραθέσεις που είχε σχεδόν καθημερινά στο παρελθόν με τους περισσότερους.

Η ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ


Από την άλλη πλευρά, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η Μαρία Σαράφογλου, αν και το Δελτίο δεν πηγαίνει καλά, συμπεριφέρεται σαν να είναι πρώτη και με… διαφορά από τον δεύτερο. Σε ελάχιστους μιλά στο κανάλι. «Η πιο καλή της φίλη είναι η ενδυματολόγος, αφού πιο πολλή ώρα ασχολείται με το τι θα φορέσει παρά με το τι θα πει», λένε κάποιοι άσπονδοι φίλοι της, κάνοντας τον συσχετισμό με την Ολγα Τρέμη, η οποία ήταν πάντοτε εξαιρετικά καλά προετοιμασμένη για τη θεματολογία του Δελτίου.

Οσο για τον Φώτη Μπόμπολα, επιμένει -λένε οι πληροφορίες- να θέλει την επιστροφή της Ολγας Τρέμη, την οποία θεωρεί ιδανική λύση για το Δελτίο, αλλά κάτι τέτοιο, στην παρούσα φάση, δεν φαίνεται πιθανό. Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η κ. Τρέμη θα μπορούσε κάλλιστα να παίξει σημαντικό ρόλο και πίσω από τις κάμερες.