16 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Πακιστάν-126 οι νεκροί από τη σφαγή

Νεότερος απολογισμός των πακιστανικών αρχών κάνει λόγο για 126 νεκρούς και 122 τραυματίες, από την επίθεση των ταλιμπάν, σε σχολείο παιδιών στρατιωτικών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ χαρακτήρισε τη σφαγή "εθνική τραγωδία".

"Δεν μπορώ να μείνω στο Ισλαμαμπάντ. Αυτή είναι μια εθνική τραγωδία που εξαπέλυσαν βάρβαροι. Αυτά ήταν τα παιδιά μου. Είναι απώλεια για μένα, για τη χώρα. Αναχωρώ τώρα για την Πεσαβάρ και θα εποπτεύσω ο ίδιος την επιχείρηση", που είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με δήλωσή του.

Ορισμένα παιδιά παραμένουν όμηροι των ενόπλων Ταλιμπάν, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλέστηκε πακιστανός αξιωματούχος ο οποίος μεταβαίνει στην Πεσαβάρ.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχβα έλαβε πληροφορίες από αξιωματικούς του στρατού όταν παιδιά εξακολουθούν να παραμένουν υπό ομηρεία", δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ο Ιναγιατουλάχ Χαν, αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης.

"Μια αίθουσα στο σχολείο ελέγχεται από τον στρατό και οι προσπάθειες συνεχίζονται και για τους υπόλοιπους χώρους" του σχολείου, πρόσθεσε.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/wH2vgs26mzY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/jneh_p0tp1g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ΦΩΤΟ: THE INDEPENDENT