02 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ 180 ΚΟΥΚΙΑ! Κόλλια-Τσαρούχα η επόμενη: «Δεν ψηφίζω εκτός αν έρθουν τα πάνω-κάτω»

Έτσι ξεκίνησε και ο Μελάς πριν μερικές εβδομάδες και κατέληξε εκτός ψεκασμένων να συζητάει επανένταξή του στη ΝΔ... ειδικά την Κόλλια-Τσαρούχα που είναι και συμπαθής την περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες... ως τότε μπορεί να διαψεύδει (όπως έκανε πριν λίγο) για να μην την πρήζουν οι ψεκασμένοι :))

«Κανένας δεν μπορεί να πείσει κανέναν τι θα ψηφίσει. Όλοι οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν. Το θέμα είναι πώς θα με πείσει κάποιος για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Αίσθηση προκάλεσε μια αποστροφή της βουλευτή των ΑΝΕΛ Μαρίας Κόλλια- Τσαρουχά στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, που συνεδρίασε με θέμα τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί αργυρώνητων βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ίδια, σε διευκρινιστικές δηλώσεις της λίγο αργότερα προς τους δημοσιογράφους, θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση της, καθώς ερμηνεύτηκε ως αποστασιοποίηση από την θέση του κόμματός της, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από τις εθνικές εκλογές.

«Υπό την παρούσα κυβέρνηση δεν ψηφίζω Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκτός και αν έρθουν τα πάνω- κάτω», δήλωσε η κ. Τσαρουχά.

Σε ερώτηση τι εννοεί ακριβώς και αν αφήνει κάποιο παράθυρο ανοιχτό, η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ απάντησε:

«Αν για παράδειγμα προκληθεί μία πραγματική και όχι τεχνητή κρίση στα εθνικά θέματα, θα μπορούσα να αναθεωρήσω την άποψήη μου. Πάντως, υπό την παρούσα Βουλή δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακόμη και αν είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής, που θα ήταν και ο μόνος που θα μπορούσα να ψηφίσω».


Νέα δήλωση της Κόλλια: Δεν ψηφίζω κανέναν για Πρόεδρο

Με νέα δήλωσή της η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αποφάσισε ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Για άλλη μία φορά ενημερώνω και δηλώνω ότι δεν ψηφίζω κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως αποφασίσαμε ομόφωνα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Οι δηλώσεις για «μαξιλαράκια» και η σιγουριά κάποιων για 180 ναι, δεν με αφορούν. Οι βουλευτές δεν ποδηγετούνται από εκβιαστικές αναφορές».