05 Δεκεμβρίου 2014

ΚΙ Ο ΧΑΪΚΑΛΗΣ ΨΥΝΕΤΑΙ για τους 180 και προκαλεί πανικό στους ΑΝΕΛ

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τη συμμετοχή των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου πρότεινε από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, υποστηρίζοντας πως μόνο μια τέτοια κυβέρνηση εθνικής ενότητας μπορεί να πείσει τους δανειστές.
"Έχετε αποτύχει και πρέπει να φύγετε. Και δεν είναι τυχαίο το τραγούδι που ψιθυρίζουν οι Έλληνες στα χείλη τους: το αύριο πλησιάζει, ο ήλιος χαράζει και διώχνει το χθες" είπε από τα κοινοβουλευτικά έδρανα.
Η θέση αυτή ερμηνεύτηκε ως σαφώς διαφοροποιημένη από την επίσημη θέση που έχει διατυπώσει ο Πάνος Καμμένος για άμεση προσφυγή σε εκλογές και μετά κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα συμφωνήσει αλλαγή πολιτικής, επιτροπή λογιστικού ελέγχου, διαγραφή του χρέους και διασφάλιση των εθνικών θεμάτων.
Δημοσιεύματα επισήμαναν ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής ήταν από εκείνους στους κόλπους των ΑΝΕΛ που είχαν αφήσει ανοικτό υπό προϋποθέσεις το ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας, γι αυτό και είχε δεχθεί σφοδρά πυρά από συναδέλφους του όπως η Σ. Ξουλίδου αλλά και την πρώην βουλευτή Ρ. Μακρή. Γι αυτό και πολλοί τον συμπεριλαμβάνουν στους "υποψήφιους" να υπερψηφίσουν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αν και εσχάτως ο ίδιος δεν έχει επαναλάβει αντίστοιχες δηλώσεις.
Απαντώντας στα δημοσιεύματα, ο Παύλος Χαϊκάλης έκανε την εξής δήλωση:
"Συντάσσομαι απολύτως με την ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου μας, αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για παραίτηση της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, εκλογές τώρα και μετά κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εθνικού σκοπού, η οποία και θα εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι της Δημοκρατίας της Τρόικας".
Αυτό ήταν και το πλήρες νόημα της τοποθέτησης που έκανα σήμερα με την ομιλία μου στη Βουλή και αν κάποιοι το θεωρούν επιβεβλημένο να επαναλαμβάνουμε συνέχεια τα αυτονόητα, λέω και πάλι τις δυο λέξεις, ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.
Ας μην ψάχνουν κάποιοι, προσκυνημένους βουλευτές στους Ανεξάρτητους Έλληνες".