23 Δεκεμβρίου 2014

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΞΕΚΩΛΙΑΣΜΑ: Ποιος κέρδισε 20-1 τον ΣΥΡΙΖΑ

Κονταροχτύπημα δόθηκε ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ για το συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας. Όπως γράφουν “ΤΑ ΝΕΑ”, η εκλογική διαδικασία ανάμεσα στην ΔΑΣ (παράταξη του ΚΚΕ) και την ΡΕΜ (ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι) κράτησε από την 1η Δεκέμβρη έως και την Κυριακή το βράδυ.

Οι κατηγορίες μεταξύ των δύο παρατάξεων έδιναν και έπαιρναν με την ΔΑΣ να κατηγορεί τη ΡΕΜ πως συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια της δύο άτομα, που έδρασαν ως απεργοσπάστες στην απεργία, που κράτησε εννέα μήνες στην Ελληνική Χαλυβουργία. Τελικά η ΡΕΜ απέσυρε τις δύο υποψηφιότητες.

Σειρά πήρε ο Γιώργος Αλεβιζόπουλος εργαζόμενος στη  Ναυπηγοεπισκευαστική και υποψήφιος της ΡΕΜ είπε “για εκλογές βίας και νοθείας, που θυμίζουν 61″. Από την πλευρά της η ΔΑΣ με ανακοίνωση της έκανε λόγο για «χρυσαυγίτικα επιχειρήματα» και επισήμανε πως «οι συκοφάντες θα πάρουν απάντηση στην κάλπη από τους εργάτες». Συνολικά ψήφισαν 2.660, Με την ΔΑΣ λαμβάνει 2.200 ψήφους και να καταλαμβάνει 20 έδρες και η ΡΕΜ 129 ψήφους και μία έδρα.