01 Δεκεμβρίου 2014

Το ΔΝΤ στον κόσμο του: Το πρόγραμμά μας στην Ελλάδα τελειώνει το 2016 – Η κυβέρνηση γνωρίζει τις δεσμεύσεις

Σαφής και... ξεκάθαρος ήταν ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Ρίσι Γκογιάλ, ο οποίος τόνισε ότι το πρόγραμμα του Ταμείου στην Ελλάδα τελειώνει το 2016 και πως η δημοσιονομική περίοδος προσαρμογής δεν έχει τελειώσει.

«Το πρόγραμμά μας στην Ελλάδα τελειώνει το 2016 και η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τις δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιήσει. Η δημοσιονομική περίοδος προσαρμογής δεν έχει τελειώσει και πρέπει να συνεχιστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκογιάλ σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ, που πραγματοποιείται σήμερα στο Μετροπόλιταν Κλαμπ του Μανχάταν από την Capital Link, σε συνεργασία με το NYSE Euronext και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε ότι το Ταμείο δεν επιθυμεί οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ πρόσθεσε ότι οι αλλαγές στην Ελλάδα  δείχνουν ανάπτυξη και οικονομική σταθερότητα.

«Η Ελλάδα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, οι τράπεζες έχουν κεφαλαιοποιηθεί σημαντικά και οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να συνεχιστούν» τόνισε ο Ρίσι Γκογιάλ.

Την Τετάρτη στην Αθήνα η Τρόικα;

Την ίδια στιγμή, από το απόγευμα της Δευτέρας υπήρξαν διαρροές που έκαναν λόγο για επιστροφή της Τρόικα στην Αθήνα την Τετάρτη, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά.

Το Βερολίνο διαρρέει αισιοδοξία

Παράλληλα, το Βερολίνο, τις τελευταίες ώρες διαρρέει... αισιοδοξία, καθώς, Γερμανός αξιωματούχος δηλώνει αισιόδοξος πως η συμφωνία θα κλείσει πριν από το Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.
Σύμφωνα με το Mega, ο αξιωματούχος τόνισε ότι υπάρχει αισιοδοξία πως θα επέλθει συμφωνία, ενώ, σημειώνει «Είμαστε αισιόδοξοι, μην αγχώνεστε, υπάρχουν ξεκάθαρες συμφωνίας με τους εταίρους και την Τρόικα».