01 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΩΛΟΜΠΑΡΕΥΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Να σου πω μια ιστορία αληθινή κι όχι παληά. Μια φορά κι ένα καιρό, συγκεκριμένα το 1974, ένας ταλαντούχος απατεώνας και διαπρεπής καθηγητής πανεπιστημίου των ΗΠΑ, ονόματι Ανδρέας Παπανδρέου, έφτιαξε κόμμα στην Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα «Αλλαγή». Τι σήμαινε «Αλλαγή»; Να φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη, και από το ΝΑΤΟ και να γίνει σοσιαλισμός. Τι σημαίνει «σοσιαλισμός»; Αυτό που λένε τα κιτάπια της αριστεράς. Μια ιστορία λέμε, δεν κάνουμε μάθημα πανεπιστημιακό.

Με στόχο, λοιπόν, το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας στην Ελλάδα ξεκίνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ με σοσιαλιστές, με πρώην κομουνιστές, με αντιχουντικούς, αντιστασιακούς, αντιαμερικάνους, αντιευρωπαϊστές, αντιδεξιούς, αντικυβερνητικούς.

Κάθε χρόνο, από το 1974, από το 13,5% το ΠΑΣΟΚ ανέβαζε τα ποσοστά του ποντάροντας στο «Αντι», ενώ ταυτόχρονα όλο και περισσότερο άνοιγε τις πόρτες του ΠΑΣΟΚ και δεχότανε μέλη και στελέχη με γνήσια δεξιά καταγωγή. Πολύ πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ το 1981 είχε εγκαταλείψει τα συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη, χωρίς η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ να …αλλάξουν πολιτική.

Γίνεται κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, περνάνε οι μήνες, ο Ανδρέας συνεχίζει στο ίδιο στυλ, δηλαδή κάνει αντιπολίτευση στην …ΝΔ και στη δεξιά πολιτική της ενώ οι μισοί υπουργοί του κινήματος είναι δεξιοί του κερατά. Πρόεδρε, ρώτησαν τον Ανδρέα, με την «Αλλαγή» τι γίνεται, πότε θα ξεκινήσετε να κάνετε Αλλαγή;

Υπενθυμίζω ότι η ιστορία είναι αληθινή. Να, η ιστορική απάντηση του απατεώνα Ανδρέα: «Η Αλλαγή έχει γίνει!». Δηλαδή; Για τον Παπανδρέου ότι άλλαξε η κυβέρνηση, από την ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι αλλαγή.

Μανουριάζουν ανοικτά κάποιοι περίεργοι του Σύριζα επειδή η ομάδα Τσίπρα στεγάζει ξέμπαρκους πρώην πασόκους κι άλλους πολιτικούς τυχοδιώκτες βουλευτές στο κίνημα. Όπως το ΠΑΣΟΚ έτσι και ο Σύριζα δεν είναι κόμμα, είναι κίνημα.

Τι να τους κάνουμε αυτούς, τι σχέση έχουμε μ’ αυτούς, λένε οι περίεργοι του Σύριζα και ζήτησαν εξηγήσεις από τον Τσίπρα, στη συνεδρίαση των νομαρχιακών επιτρόπων και του οργανωτικού Γραφείου του κινήματος. Και τι τους είπε ο σύντροφος Αλέξης; Φοβερά πράγματα. Κάνω μια παρένθεση.

Έχει περάσει ένας χρόνος που το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση, πέρασε και το 1983, όποτε κάποιοι αφελείς πασόκοι, ρομαντικοί, που ελπίζουν ακόμα στην …Αλλαγή, τολμάνε να ζητήσουν εξηγήσεις από τα κομματικά όργανα «Ρε, συναγωνιστές, πού το πάμε; Γιατί έχουμε ξεχάσει την Αλλαγή;».

Η απάντηση ήταν ξεκάθαρη από τους ήδη συστημικούς εξουσιαστές περί τον Παπανδρέου: «Σύντροφοι, δεν καταλάβατε! Άλλο κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή άλλο το κίνημα, άλλο η κυβέρνηση. Μην τα μπερδεύετε». Ακριβώς το ίδιο είπε και ο σύντροφος Τσίπρας:
«Είναι ασυμβίβαστο να ‘ναι κάποιος στέλεχος του Σύριζα και υποψήφιος βουλευτής! Μη σκέπτεστε σα να είμαστε ο Σύριζα του 4%, θα συνεργαστούμε και μ’ άλλους που προέρχονται από άλλα κόμματα». Κωλομπάρεμα κανονικό. Ξεκάθαρο.

Είσαι ΠΑΣΟΚ. Έχεις αυτά τα πιστεύω. Αυτές τις αρχές, αυτούς τους πολιτικούς στόχους. Γιατί να μην τους πραγματοποιήσεις με τα δικά σου κομματικά στελέχη; Και αφού έχεις πάρει την πλειοψηφία γιατί ξεχνάς τις πολιτικές σου δεσμεύσεις με το παραμύθι «άλλο το κόμμα, άλλο η κυβέρνηση». Εγώ θα σου πω το γιατί.

Επειδή είναι απατεώνας. Αν δεν ήταν καραμπινάτος απατεών ο Παπανδρέου θα εφάρμοζε αυτά που έλεγε σα αντιπολίτευση. Όχι να συνεχίζει τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης που αντιπολιτευόταν. Ο Ανδρέας, όμως, ποτέ δεν είχε σκεφθεί να κάνει αλλαγές δομικές, όπως γαύγιζε. Στα παπάρια του οι αλλαγές. Πρωθυπουργός ήθελε να γίνει, όχι να συγκρουστεί με το κατεστημένο.

Και ο λαός στα παπάρια του. Δεν είχε ψηφίσει τις αλλαγές του ΠΑΣΟΚ ο λαός. Στα παπάρια του λαού το ΝΑΤΟ κι όλες οι παπαριές του Ανδρέα, και ο σοσιαλισμός του. Ο λαός είχε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ διότι δεν τα πέρναγε καλά με τη ΝΔ και ήλπιζε τα καλύτερα με το επόμενο κόμμα.

Το ίδιο με τον Ανδρέα και ο σύντροφος Αλέξης με τους γύρω του στον Σύριζα. Κυβέρνηση θέλουν να γίνουν. Να πάρουν τα μαγαζί. Όχι να κάνουν πράξη αυτά που λέει το κίνημα Σύριζα. Ποιος ασχολείται με την πολιτική ιδεολογία του Σύριζα;

Ο κοσμάκης δεν είναι με τον Σύριζα. Θα ψηφίζει Σύριζα διότι δεν αντέχει άλλο τον Σαμαρά, όπως δεν άντεχε τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως δεν άντεχε τον Κώστα Καραμανλή. Γι’ αυτό ψηφίζει εκείνον που έχει σειρά να γίνει πρωθυπουργός.

http://www.apodytiriakias.gr/politika/2014/11/25/to-kolompareuei-o-tsipras.aspx