14 Δεκεμβρίου 2014

Πατέρας Ρωμανός: Ο γιός μου είναι ένας καλοζωισμένος αστός που πήγαινε κάθε χρόνο για σκι στην Αυστρία

Η συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες μέρες ο αριστεριστής οδοντίατρος, πατέρας του Ν. Ρωμανού στον Observer κυκλοφόρησε αλλά με επιλεκτικά σημεία που βόλευαν τους επαναστάτες και τους δημοσιοκάφρους. Εκεί ο "μπαμπάς" κάνει δύο αποκαλύψεις που δείχνουν ποιοι νεολαίοι επαναστατούν και γιατί τελικά η επανάσταση δεν προχωράει πέρα από τη φάση του τζερτζελέ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο "μπαμπας" περιγράφει την μεταμόρφωση του γιού του από λάτρη του σκι και μαθητή πρότυπο σε μασκότ των ελλήνων επαναστατών, ενώ σε άλλο σημείο λέει πως ο γιός του είναι περισσότερο αστός από τους αστούς, ένας καλωζωισμένος (μπον βιβέρ) που του αρέσει το καλό φαγητό και ντύσιμο ο οποίος πήγαινε κάθε χρόνο στην Αυστρία για να βελτιώσει τα γερμανικά του (και να κάνει το σκι του) ενώ είχε και ταλέντο στο πιάνο.
Death is not a word that crosses the dentist’s lips as he describes the descent of his son – his only child – from being a ski-loving model student to mascot for a seething segment of Greeks baying for a fight with officialdom at large.
“He is more bourgeois than the bourgeoisie, a bon viveur who likes good food and good clothes, who every year went to Austria to improve his German and who had a talent for the piano,”
Καταλάβατε φαντάζομαι ποιοι είναι οι επαναστάτες που τα φορτώνουν στο κράτος αντί να τα φορτώσουν στους γονείς τους που τους ανέθρεψαν δίνοντάς τους την εντύπωση πως τα πάντα στη σωή είναι έτοιμα και προπάντων τζάμπα και χωρίς κόπο και ιδρώτα... μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο γιος του Βούτση, ο Ρωμανός και οι υπόλοιποι των Βορείων Προαστείων πήγαν να κλέψουν τράπεζες...