01 Δεκεμβρίου 2014

Αδελφές στην Ινδία σαπίζουν στο ξύλο άνδρες που τις παρενόχλησαν: Τους χτυπούν με τις ζώνες τους [βίντεο]

Οταν τρεις άνδρες σκέφτηκαν να παρενοχλήσουν δύο αδελφές μέσα σε ένα λεωφορείο στην Ινδία, το τελευταίο πράγμα που τους πέρασε από το μυαλό ήταν ότι εκείνες όχι απλώς θα αντιδρούσαν, αλλά θα τους ξυλοφόρτωναν άγρια, δέρνοντάς τους με δερμάτινες ζώνες.

Συγκεκριμένα, η Aarti, 22 ετών, και η Pooja, 19 ετών, επέστρεφαν από το Πανεπιστήμιο Rohtak στην πόλη Σονεπάτ, στην περιφέρεια Χαριάνα, όταν δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση μέσα στο λεωφορείο από τρεις άνδρες.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το Russia Today, σημειώθηκε στις 24 Νοεμβρίου, αλλά ως είδηση διέρρευσε στα τοπικά Μέσα σχεδόν μία εβδομάδα αργότερα, στις 29 Νοεμβρίου.

Οι άνδρες, που έχουν ταυτοποιηθεί ως Kuldeep, Mohit και Deepak, ξεκίνησαν να παρενοχλούν τα κορίτσια λεκτικά με βαριά αισχρολογία.

«Μας απείλησαν και μας παρενόχλησαν. Ενας από αυτούς έπιασε απρεπώς την αδελφή μου. Ξεκίνησαν να κάνουν άσεμνες χειρονομίες», είπε μία από τις δύο αδελφές στους Hindustan Times. «Ενας από αυτούς φώναξε τους φίλους του, ενώ αυτοί του ζητούσαν να μας χτυπήσει. Ενας από αυτούς χτύπησε την αδελφή μου, ενώ οι άλλοι δύο έπιασαν εμένα» πρόσθεσε.

Ωστόσο, τα κορίτσια δεν δείλιασαν και βρήκαν το κουράγιο να τους χτυπήσουν με γροθιές, κλοτσιές, αλλά και με τις δερμάτινες ζώνες τους, προσπαθώντας να τους πετάξουν έξω από το λεωφορείο. «Τότε, έβγαλα τη ζώνη μου και τους έδερνα. Μας έσπρωχναν από το λεωφορείο, όταν αυτό χαμήλωσε ταχύτητα», είπε η μία κοπέλα.

Πάντως, ένας εκ των επιβατών κατέγραψε με το κινητό του τη σκηνή σε βίντεο, στο οποίο διακρίνεται καθαρά ότι κανένας από τους επιβάτες δεν αντέδρασε προκειμένου να βοηθήσει τις δύο κοπέλες-θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. «Κανείς από τους επιβάτες δεν ήρθε να μας σώσει. Οταν κάποιοι έβλεπαν το δράμα μας, άλλοι ήταν φοβισμένοι, γιατί σκέφτονταν τη δική τους ασφάλεια», πρόσθεσε η νεαρή φοιτήτρια.

Τελικά, αργότερα, η Αστυνομία τους συνέλαβε και τους τρεις και τους απήγγειλε κατηγορίες για παρενόχληση και κακοποίηση.

Ο πατέρας των κοριτσιών δήλωσε στην «Indian Express» ότι οι οικογένειες των κατηγορουμένων «μας πίεζαν αφόρητα να αποσύρουμε τις κατηγορίες και να έρθουμε σε συμβιβασμό».

Η επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών στην Ινδία, Lalitha Kumarmangalam, συνεχάρη τις δύο αδελφές για τη γενναιότητά τους και κάλεσε τις Αρχές να πράξουν τα νόμιμα για τη δίωξη των τριών ανδρών. «Λίγα κορίτσια έχουν το θάρρος να τα βάλουν με αυτούς που τις παρενοχλούν. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση. Απευθύνω έκκληση σε κάθε Ινδό πολίτη να βοηθήσει», τόνισε.


Μαριάννα Μαρμαρά
iefimerida.gr