17 Δεκεμβρίου 2014

Βουλευτής ΔΗΜΑΡ: “Καλύτερα σπίτι μου παρά συνυποψήφιος με την Ραχήλ Μακρή…”

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, μπροστά στο ενδεχόμενο συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τουλάχιστον τρεις από τους δέκα βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς ξεκαθαρίζουν ότι προτιμούν να αποχωρήσουν από την πολιτική παρά να ενταχθούν σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας κατά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής δήλωσε πως «προτιμώ να επιστρέψω στο χωριό μου παρά να κατέβω στις εκλογές με την Θεοδώρα Τζάκρη και την Ραχήλ Μακρή».

Ενστάσεις που ερμηνεύονται ως αποχώρηση σε περίπτωση προεκλογικής συνεργασίας ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να εξέφρασαν και οι Νίκος Τσούκαλης, Νίκη Φούντα. Ο κ. Τσούκαλης μάλιστα φέρεται να είπε «πείστε με ότι η κυρία Ραχήλ Μακρή είναι προοδευτική και με αυτή θέλετε να κάνετε προοδευτική κυβέρνηση».

Επιπροσθέτως, οι υπόλοιποι βουλευτές παραδέχονται πως οι δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματος δεν επιτρέπουν αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές. Εκφράζουν όμως τον προβληματισμό τους καθώς η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κόμμα δεν επιτρέπει στον πρόεδρό του να διαπραγματευτεί και να θέσει τους όρους του σε πιθανή συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση. Στην ουσία λένε ότι δεν μπορεί να υπάρξει προγραμματική συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συντριπτική πλειοψηφία (14 από τα 15 μέλη) της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης τάχθηκε κατά της προεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

http://lykavitos.gr/