04 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ! Πρώην αστυνομικός αρχηγός τεράστιου πανελλαδικού κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης

Στο κύκλωμα συμμετέχουν 180 μέλη - Προηγήθηκε παρακολούθηση δυο μηνών με τη βοήθεια του σούπερ «κοριού» της ΕΛΑΣ - Στις 15 οι μέχρι στιγμής συλλήψεις 

Κύκλωμα «μαμούθ» που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών σε όλη την Ελλάδα με «εγκέφαλο» πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και τουλάχιστον 180 (!) μέλη, εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας μετά από παρακολούθηση δυο μηνών στην οποία κυρίαρχο ρόλο έπαιξε ο περιώνυμος «κοριός».
Ως τώρα έχουν συλληφθεί 15 άτομα στην Ηλεία -πέντε από τα οποία στην Αμαλιάδα, τρία στον Πύργο, τρία στο Λευκοχώρι, δύο στο Βαρθολομιό και από ένα στην Γαστούνη και στην Σαλμώνη- ενώ άλλα πέντε στη Μεσσηνία και τη Λακωνία και ήδη προσήχθησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Η ογκώδης δικογραφία περιλαμβάνει δεκάδες ακόμη μικρότερης εμβέλειας μέλη της σπείρας από όλη την χώρα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο απόστρατος αστυνομικός από τη Μεσσηνία που είχε υπηρετήσει και στον Πύργο και ένας εν ενεργεία δασικός υπάλληλος, ενώ κάποιοι από τους κατηγορούμενοι είναι ήδη φυλακισμένοι για άλλες υποθέσεις.

Με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου και τις παρακολουθήσεις των συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων, η επιχείρηση για τις συλλήψεις ξεκίνησε ταυτόχρονα στους τρεις νομούς από τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου και Καλαμάτας και της Ο.Π.Κ.Ε. Ηλείας και Μεσσηνίας. Κατά την διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και 40.000 ευρώ που προέρχονταν από την πώληση ναρκωτικών.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αργότερα από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Μανώλης Βάιας
protothema.gr