15 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΚΩΣΤΑΚΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΊΣ Μ'ΑΥΤΟΥΣ;Μπακογιάννης: Αυτοί που αποδοκίμασαν τη μητέρα μου επιδοκίμαζαν τον Κουφοντίνα

Για το επεισόδιο έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, όταν μερίδα συγκεντρωμένων δημοσιογράφων καταφέρθηκαν λεκτικά εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη, μίλησε τη Δευτέρα ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας, μιλώντας στον Βήμα FM, αναφέρθηκε και στο πρόσφατο δυστύχημα στην Εθνική Οδό, αλλά και στη διαχείριση των αποβλήτων και των απορριμμάτων.

Για το δυστύχημα στην Εθνική Οδό

«Εμείς, ως Περιφέρεια, έχουμε ζητήσει ήδη με έγγραφο από τον Εισαγγελέα να διερευνήσει τα αίτια και να μπορέσουμε να καταλάβουμε σε βάθος τι έχει συμβεί, αν και δεν ανήκει στις αρμοδιότητές μας άμεσα. Ήδη, θα βγει ένα κλιμάκιο της Τεχνικής μας Υπηρεσίας και θα ελέγξει όλα τα τμήματα της Ε.Ο. που μπορεί να είναι επικίνδυνα, είτε λόγω έλλειψης σηματοδότησης και φωτισμού είτε στο οδόστρωμα, για να συντάξει μια έκθεση και να τη στείλουμε και στην Οδό (στον ανάδοχο) και στο αρμόδιο υπουργείο. Καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πρώτα απ’ όλα, ο ανάδοχος του έργου, ο οποίος έχει την ευθύνη, αλλά και όλοι εμείς. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι και η Δικαιοσύνη πρέπει να το ερευνήσει άμεσα, αλλά και εμείς, ως Περιφέρεια, θα πρέπει να συντάξουμε την έκθεση και να τη δώσουμε στη δημοσιότητα, για να είναι πλέον ξεκάθαρο τι κάνει καθένας.»

Για τα χθεσινά έκτροπα έξω από την έκθεση της ΕΣΗΕΑ και τις αποδοκιμασίες κατά της Ντόρας Μπακογιάννη

«Με ανησυχεί ιδιαίτερα η πόλωση και το δηλητήριο που έχει στάξει στο δημόσιο βίο και διάλογο. Προφανώς, αυτό σημαίνει ότι δυσκολευόμαστε όλο και περισσότερο να πράξουμε το αναγκαίο, δηλαδή συνεννόηση, συναίνεση και συνεργασία που χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο από ποτέ. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι από τους ίδιους ανθρώπους που επιδοκιμάζουν τον Κουφοντίνα και αποδοκιμάζουν τη μάνα μου. Ε, τιμή της και καμάρι της! Στη

ζωή σου δεν κρίνεσαι πάντα μόνο από τους φίλους σου, αλλά και από τους αντιπάλους σου.»

Για τη διαχείριση των αποβλήτων και απορριμμάτων

«Υπάρχει ένας περιφερειακός σχεδιασμός που προχωράει, έχουν ενταχθεί έργα στο ΕΣΠΑ και εκτιμώ ότι σε δύο-τρία χρόνια θα έχουμε λύσει το πρόβλημα. Και στην Περιφέρειά μας έχουμε καθυστερήσει και αυτό είναι γεγονός. Το θέμα των σκουπιδιών, θα μπορούσαμε να το έχουμε λύσει, διότι και λεφτά είχαμε και τις δυνατότητες είχαμε από την περίοδο 2002-2003. Είναι ντροπή ότι σέρνεται ακόμα, 10 χρόνια μετά. Πιστεύω, όμως, ότι με το σωστό προγραμματισμό θα λυθεί.»