05 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΦΥΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ! Κατατέθηκαν υπογραφές βουλευτών για εκλογή ΠτΔ από παρούσα Βουλή... μεταξύ αυτών και του Τατσόπουλου

Κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής το κείμενο με τις υπογραφές των βουλευτών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως μέχρι στιγμής είναι οκτώ άτομα.

Τρεις είναι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, οι κ. Τσούκαλης, Φούντα και Ψύρρας και οι υπόλοιπο είναι ανεξάρτητοι βουλευτές, ανάμεσά τους και ο Πέτρος Τατσόπουλος που μετατοπίζει τη θέση του σε σχέση με τα όσα είχε πει μέχρι πρότινος.

Όπως μετέδωσε ο Δημήτρης Τάκης, έχει "ξεκλειδώσει" πλέον εντός του κοινοβουλίου η συζήτηση για την ανάγκη συναίνεσης αναφορικά με την εκλογή ΠτΔ και μέχρι στιγμής αυτό είναι και το σύνθημα στις ομιλίες πολλών βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ αλλά και ανεξάρτητων.

Τη λογική του κειμένου απεδέχθη σήμερα το μεσημέρι και η Ντόρα Μπακογιάννη. "Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ σας καλώ για μια ακόμα φορά να συμφωνήσουμε στα βασικά. Στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στους εθνικούς μας στόχους. Σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για τη χώρα. Στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Στον προσδιορισμό της ημερομηνίας των εκλογών. Η συναίνεση είναι απαραίτητη για να σωθεί ο τόπος", είπε.

Χθες το βράδυ, η βουλετής της ΔΗΜΑΡ, Κατερίνα Μάρκου δήλωσε ότι δεν έχει κανένα νόημα να ψηφίσει παρών και άφησε να εννοηθεί ότι θα ψηφίσει υπέρ του προϋπολογισμού ενώ τάχθηκε και αυτή υπέρ της ανάγκης εκλογής προέδρου και της ολοκλήρωσης της συνταγματικής αναθεώρησης.

"Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια που δεν ομολογούμε. Πάμε να κάνουμε εκλογές κουρελιάζοντας το πνεύμα του Συντάγματος το οποίο επικαλούμαστε. Αποδεικνύοντας ότι το μόνο που σκεφτόμαστε είναι εξουσία με κάθε κόστος. Και για να μην είμαστε μόνο ωραία λόγια, ποιος και ποια από εμάς θα είχε αντίρρηση για ένα πρόσωπο όπως για παράδειγμα ο Παρασκευάς Αυγερινός ή η Μαριέττα Γιαννάκου", τόνισε.