23 Δεκεμβρίου 2014

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕΥΣΤΟ; Σκουρλέτης: Τσίπρας-Κουβέλης έχουν ήδη κλείσει ραντεβού μετά την τρίτη ψηφοφορία

Κλεισμένο είναι ήδη το νέο ραντεβού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά FM» εάν έχει ξεκαθαρίσει το πλαίσιο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ ο κ. Σκουρλέτης απάντησε: «Εκείνο το οποίο έχει αυτήν τη στιγμή ξεκαθαρίσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΔΗΜΑΡ είναι ότι και οι δύο πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν στην ανάγκη να μην προκύψει Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και να προσφύγουμε σε εκλογές και βεβαίως κλείστηκε και ένα ραντεβού, για μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας, ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Κουβέλη. Αυτά είναι και τίποτα περισσότερο».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο συμπερίληψης των βουλευτών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Δεν έχουμε μπει σε τέτοιες συζητήσεις».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «το ελληνικό Κοινοβούλιο, με την ψήφο του, συντάχτηκε με την απαίτηση της κοινωνίας να μην προχωρήσει η παρούσα κυβέρνηση στην εφαρμογή όλων αυτών των νέων μέτρων και προαπαιτούμενων που συμπεριλαμβάνονται στο mail Χαρδούβελη».

Απέκλεισε, τέλος, το ενδεχόμενο να βρεθούν οι 180 ψήφοι στην ψηφοφορία της Τρίτης κάνοντας λόγο για «εικονική ευφορία που είχε δημιουργηθεί μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού». «Μιλάμε για ψήφους οι οποίοι ήταν προεξοφλημένοι από την προηγούμενη εβδομάδα» κατέληξε ο κ. Σκουρλέης.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης προέβλεψε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ή το αργότερο μετά από μία εβδομάδα.