15 Δεκεμβρίου 2014

ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΘ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ; Τα σπασαν άπλυτοι... στη Ζυρίχη!

Πρωτοφανείς συγκρούσεις ανάμεσα σε περίπου 200 αναρχικούς και δυνάμεις της αστυνομίας ξέσπασαν στο κέντρο της Ζυρίχης. Η απόλυτα ήρεμη ελβετική πόλη, διαταράχθηκε από την βιαιότητα περίπου 200 νεαρών, οι οποίοι έσπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους μέχρι να επέμβουν οι Αρχές.
Φορώντας μάσκες για να καλύπτουν τα πρόσωπά τους και πετώντας μολότοφ, φώναζαν συνθήματα κατά του καπιταλισμού. Οι ταραξίες, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναρχικοί, έσπασαν τζαμαρίες από πολυκαταστήματα, αυτοκίνητα ενώ αρκετοί από αυτούς έκλεψαν προϊόντα απ' όσα μαγαζιά μπορούσαν.

Η επέμβαση της Αστυνομίας οδήγησε σε συγκρούσεις σώμα με σώμα με τα χημικά να δίνουν τελικά τη λύση για να διαλυθεί το πλήθος.

Αργότερα, σε ιστοσελίδα την οποία διαχειρίζονται ακτιβιστές αναρτήθηκε το εξής μήνυμα « Δεν θέλουμε να αφήσουμε την πόλη μας στη δύναμη των χρημάτων, των καπιταλιστών και των ιδιωτικών επαφών ορισμένων δυνατών κρατών. Θέλουμε η πόλη μας να είναι ελεύθερη να ζήσει, να φωνάζει δυνατά, χαώδης και ενθουσιώδης».