01 Δεκεμβρίου 2014

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ! Στημένος ο αγώνας του Ρούρκ! Πλήρωσε άστεγο για να του σπάσει τα μούτρα

Αστεγος εδώ και 18 μήνες ο «αντίπαλός» του – Τον πλήρωσαν για να χάσειΠρώτο θέμα σε κορυφαία ΜΜΕ παγκοσμίως έγινε η... θριαμβευτική επιστροφή του Μίκι Ρουρκ στα ρινγκ. Ολόκληρος ο πλανήτης υποκλίθηκε στον 62χρονο ηθοποιό, όταν νίκησε στον 2ο γύρο (!) τον κατά 33 χρόνια νεώτερο αντίπαλό του.

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Daily Mail, όλα όσα παρακολουθήσαμε δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας καλοστημένος αγώνας.

Ο Ρουρκ γιορτάζει τη «νίκη» του

Ο 29χρονος Ελιοτ Σέιμουτ, ο άνθρωπος που «έχασε» από τον Ρουρκ την Παρασκευή, είναι ένας άστεγος, ο οποίος ζει στους δρόμους εδώ και 18 μήνες. Ο Σέιμουτ φέρεται να πληρώθηκε, για να πετάξει μέχρι τη Ρωσία και να χάσει, ώστε ο διάσημος ηθοποιός να φανεί σε όλο τον κόσμο ότι στέκεται ακόμη πολύ καλά μέσα στο ρινγκ, παρά το γεγονός ότι διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του.

Ο Σέιμουτ, μάλιστα, είχε χάσει μόλις έναν αγώνα σε δέκα προηγούμενες επαγγελματικές εμφανίσεις του, ενώ με βάση το δημοσίευμα εκπαιδεύτηκε για αυτόν τον αγώνα μαζί με τον Ρουρκ στο γυμναστήριο «Wild Card» που βρίσκεται στο Χόλιγουντ.

Δείτε το βίντεο της «μεγάλης» νίκης του Ρουρκ:



Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στη διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας, μια πηγή κοντά στην οικογένεια του Σέιμουρ, δήλωσε: «Ήταν ξεκάθαρα ένας στημένος αγώνας (...) Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν ότι ο Ελιοτ βρίσκεται σε μια πραγματικά φοβερή κατάσταση και ζει στους δρόμους. Κάποιοι από αυτούς είναι κι από το περιβάλλον του Μίκι Ρουρκ».

Στη φωτογραφία ο Μίκι Ρουρκ κερδίζει από τον δεύτερο γύρο

«Θα ήμουν έκπληκτος εάν δε γνώριζαν το οτιδήποτε για την κατάστασή του και αποφάσισαν να τον βάλουν στο ρινγκ ενάντια στον Μίκι Ρουρκ. Νομίζω ότι ήταν απλώς μια ιδανική κατάσταση, καθώς ο Ελιοτ έχει έναν τίτλο, είναι απελπισμένος και σαφώς η καριέρα του στο μποξ δεν οδηγεί πουθενά. Για αυτό, άλλωστε, και ζει στους δρόμους. Συνεπώς, για εκείνον ό,τι έγινε είναι μία νίκη, γιατί θα φύγει από τους δρόμους για λίγο καιρό», συνέχισε η ίδια πηγή.

Η πηγή από την οικογένεια του «αντιπάλου» του Ρουρκ, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, όπως δήλωσε, μίλησε γιατί ανησυχεί για την ψυχική υγεία του Σέιμουρ και φοβάται μήπως μετατραπεί σε αντικείμενο εκμετάλλευσης από διοργανωτές πάλης.

Ο άνθρωπος που «έχασε» από τον Ρουρκ

«Όλα αυτά τα πρωτοσέλιδα ότι ο Μίκι Ρουρκ νίκησε κάποιον με τα μισά του χρόνια... ναι,  το έκανε, αλλά δεν λένε την πραγματική ιστορία. Η πραγματική ιστορία είναι ότι είναι άστεγος και απελπισμένος και πιθανότατα θα ζει και πάλι στους δρόμους, όταν επιστρέψει. Ο κόσμος δεν έχει ιδέα γι 'αυτό», σχολίασε σχετικά.

Πηγή κοντά στην οικογένεια του Σέιμουρ αποκάλυψε ότι ο Ελιοτ περνάει τις νύχτες του στο «Memorial Park» της Πασαντίνα, που απεικονίζεται παραπάνω

«Προφανώς κι ο Μίκι Ρουρκ επωφελήθηκε από τη νίκη. Κατά πάσα πιθανότητα τον έκανε να νιώθει καλά κι ενίσχυσε το “εγώ” του, αφού να είναι σε θέση να λέει πως κέρδισε κάποιον με τα μισά του χρόνια. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια», συνέχισε.

Η MailOnline μίλησε, επίσης, με μία πηγή από το γυμναστήριο «Wild Card». Κι αυτή η πηγή ισχυρίστηκε ότι ο αγώνας ήταν στημένος και περιέγραψε τον Σέιμουρ ως «επαγγελματία αντίπαλο».

Ο Μίκι Ρουρκ (αριστερά) και ο Ελιοτ Σέιμουρ (δεξιά) ζυγίζονται πριν από τον αγώνα στη Ρωσία την Παρασκευή

«Ο Ελιοτ εκπαιδεύτηκε εδώ μερικές φορές. Είναι ένας επαγγελματίας αντίπαλος που σημαίνει ότι μπορείς να τον πληρώσεις για να χάσει. Ο αγώνας ήταν ένα αστείο...  Ο Μίκι πρέπει να σταματήσει να προσποιείται ότι υπήρξε κάποτε πολύ καλός και απλά να συνεχίσει την ηθοποιία. Είναι ένα είδος εξευτελισμού. Ρίχνει γροθιές τόσο αργά που ακόμα κι ένα βρέφος θα μπορούσε να τις αποφύγει», δήλωσε η πηγή αυτή.

Στη σελίδα του στο facebook ο Σέιμουρ έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες του εαυτού του με τον μύθο της πυγμαχίας Οσκαρ ντε λα Χόγια (αριστερά) και τον τηλεπαρουσιαστή Μάριο Λόπεζ (δεξιά)

Στην ερώτηση ποιο θα μπορούσε να είναι το κίνητρο του Ρουρκ για αυτή την... υπερπροβολή, η ίδια πηγή σχολίασε: «Ακουσα ότι το έκανε για τα λεφτά». Σύμφωνα με το BBC, οι διοργανωτές του αγώνα δήλωσαν πως οι πυγμάχοι έλαβαν «μεγάλα χρηματικά ποσά» ως αμοιβές, αλλά αρνήθηκαν να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οσον αφορά στην προσωπική ιστορία του 29χρονου μποξέρ, σύμφωνα με άνθρωπο από το στενό του περιβάλλον «ζει στους δρόμους από τον Μάιο του 2013. Ζούσε στο Σαν Φρανσίσκο για αρκετούς μήνες, τον περισσότερο καιρό στους δρόμους κι αποξενωμένος από την οικογένειά του (...) Πλέον αράζει κοντά σε ένα κατάστημα Starbucks στην πόλη της Πασαντίνα, απεριποίητος και μόνος. Κάποιοι του πήραν ρούχα γιατί μύριζε απαίσια, δεν είχε λουστεί και δεν είχε αλλάξει ρούχα για πολλές ημέρες».

Έξω από αυτά τα Starbucks ζει εδώ και μήνες ο 29χρονος πυγμάχος

Το όνειρο του Σέιμουρ για την  πυγμαχία άρχισε περίπου πριν από 10 χρόνια. Ήρωάς του ήταν ο  Μοχάμεντ Αλί. Ως ερασιτέχνης κέρδισε το πρωτάθλημα «Χρυσά Γάντια» της Καλιφόρνια, αλλά από τότε που έγινε επαγγελματίας όλα πήγαν στραβά για εκείνον. Οταν η καριέρα του εκτροχιάστηκε ο Σέιμουρ θύμωσε με την οικογένειά του, που του έλεγε να βρει άλλη εργασία κι έτσι σηκώθηκε κι έφυγε από το σπίτι του. Από τότε οι σχέσεις τους δεν έφτιαξαν ποτέ...
Στιγμιότυπο από τον στημένο αγώνα

Οσον αφορά, τέλος, στο τι απαντά η πλευρά του Μίκι Ρουρκ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Daily Mail, επικοινώνησε με εκπρόσωπο του ηθοποιού, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει την όποια δήλωση.

Ο... αντίπαλος του Ρουρκ, Ελιοτ Σέιμουρ
Το γυμναστήριο «Wild Card» του Χόλιγουντ, εδώ όπου εκπαιδεύτηκαν Ρουκ και Σέιμουρ
Ο Ελιοτ σε ηλικία 23 ετών μετά την απόκτηση του τίτλου «Χρυσά Γάντια»

Ευλαμπία Ρέβη
protothema.gr