03 Δεκεμβρίου 2014

Σαμαράς Κανένας δεν μπορεί να μας εκβιάζει... ούτε η τρόικα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ

Της Μαρίνας Μάνη

Μήνυμα εκτός (τρόικα) και εντός (ΣΥΡΙΖΑ) έστειλε απόψε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

«Η Ελλάδα κατάφερε απίστευτα πολλά και στο δημοσιονομικό και στον διαρθρωτικό τομέα. Δεν δέχομαι να μου λένε ότι δεν κάναμε πολλά. Δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό και δεν το δέχομαι», είπε χαρακτηριστικά.

Αφού ανέφερε ότι ο ίδιος δεν δέχεται περιοριστικά μέτρα («η μείωση συντάξεων ή η αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα θα ήταν μήνυμα καταστροφής στην ελληνική κοινωνία») πρόσθεσε με έμφαση:

«Απορρίψαμε αυτές τις απαιτήσεις (σ.σ. της τρόικας) και σας το λέω ευθέως. Για τρίτη χρονιά προβλέπουν ‘δημοσιονομικό κενό’ που δεν επαληθεύεται. Για τρίτη χρονιά, εμείς επιμένουμε ότι ο Προϋπολογισμός μας θα φέρει αποτελέσματα μέσα στους δημοσιονομικούς στόχους ή και καλύτερα από τους δημοσιονομικούς στόχους: Αυτό έγινε το 2013. Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο. Έγινε και το 2014. Αποδείχθηκε και πάλι ότι είχαμε δίκιο. Δύο χρονιές συνεχόμενες μας ζητούσαν νέα επί πλέον περιοριστικά μέτρα που αρνηθήκαμε να πάρουμε…»

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει τους βουλευτές

Για το εσωτερικό μέτωπο, ο κ. Σαμαράς απέδωσε ευθέως (και ονομαστικά, αυτή τη φορά) ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η πολιτική αβεβαιότητα που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την προσπάθειά του να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας», είπε.

Και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «με κατηγορίες είτε περί χρηματισμού είτε περί αποστασίας, προσπαθεί να εκβιάσει τους βουλευτές να μην ψηφίσουν κατά συνείδηση και σύμφωνα με τη βούληση των πολιτών που θέλουν Προεδρική εκλογή από την παρούσα Βουλή».

Εμφανίσθηκε δε, βέβαιος ότι «οι βουλευτές δεν θα υποκύψουν στη λάσπη και στον εκβιασμό και δεν θα γίνουν νεροκουβαλητές τους».


Πηγή:www.capital.gr