16 Δεκεμβρίου 2014

Στο Μαξίμου βλέπουν αλλαγή κλίματος λόγω Στουρνάρα και Κουβέλη

Ένα 24ωρο πριν από την πρώτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, στο πρωθυπουργικό περιβάλλον υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα. Στενός συνεργάτης του Μεγάρου Μαξίμου, δηλώνει ότι στην Τρίτη ψηφοφορία θα υπάρξει Πρόεδρος και οι εκλογές θα αποφευχθούν σε αυτή την φάση.

Οι εκτιμήσεις των επιτελών του Μαξίμου βασίζονται στην αλλαγή κλίματος που έχει αρχίσει να διαφαίνεται, στις επαφές που γίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες,  στο παρασκήνιο με ανεξάρτητους βουλευτές και στελέχη των ΑΝ.ΕΛ και της ΔΗΜΑΡ.

Ρόλο στην μεταστροφή του κλίματος έπιαξαν όπως λέει κυβερνητική πηγή τόσο η δήλωση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, όσο και η τοποθέτηση του Φώτη κουβέλη, ότι δεν θεωρεί αποστάτη όποιον βουλετή της ΔΗΜΑΡ ψηφίσει πρόεδρο Δημοκρατίας.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο πιστεύουν ότι οι ακραίες δηλώσεις Τσίπρα από την Κρήτη για ζουρνάδες και νταούλια έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας στην οικονομία και στις αγορές και τα όσα είπε ο Γ. Στουρνάρας αποτελούν σαφή προειδοποίηση που δεν μπορούν να αγνοήσουν οι βουλευτές.

Επίσης η αποδέσμευση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ από τον Φώτη Κουβέλη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά αποτελεί ένα σήμα προς την θετική ψήφο στον Σταύρο Δήμα.

Ωστόσο όπως λένε στο Μαξίμου κάθε ώρα, κάθε 24ωρο μέχρι την τελική Τρίτη ψηφοφορία είναι κρίσιμα…

Κωστής Παρράς
paraskhnio.gr