22 Δεκεμβρίου 2014

Βαρβάκειος: Χαμηλότερες οι τιμές από πέρυσι κατά δύο με τρία ευρώ-Γκρίνια στον Γιακουμάτο -ΒΙΝΤΕΟ

Από το πρωί υπάρχει μια ικανοποιητική κίνηση των καταναλωτών με μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον - Γιακουμάτος: «Ο Έλληνας περνά δύσκολες μέρες.Φέτος κοιτάξαμε οι τιμές να είναι ανθρώπινες»

Ικανοποιητική παρουσιάζεται η κίνηση των καταναλωτών στη Βαρβάκειο Αγορά, τρεις μόλις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και το εορταστικό τραπέζι.

Οι κρεοπώλες από την πλευρά τους περιμένουν από αύριο την κορύφωση της αγοραστικής κίνησης, τονίζοντας πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων με τις τιμές να είναι μειωμένες από πέρσι κατά 3 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα η γαλοπούλα ξεκινάει από τα 5 ευρώ, ενώ κατσίκι και αρνί από τα 6 ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κρεοπωλών της Βαρβακείου η κίνηση από τον κόσμο είναι ικανοποιητική, όχι όμως από την αγορά κρέατος, αφού όπως τόνισε ο κ. Τσιρώνης ο κόσμος δεν έχει χρήματα και αγοράζει 5 με 10 κιλά κρέας παρόλο που οι τιμές είναι κατά ένα με δύο ευρώ κάτω από πέρσι.

Γιακουμάτος στη Βαρβάκειο

«Ο Έλληνας περνά δύσκολες μέρες. Αυτό που χρειάζεται να κάνει η αγορά είναι ένα. Να του δώσει καλή ποιότητα σε καλή τιμή. Φέτος κοιτάξαμε οι τιμές να είναι ανθρώπινες.Εγώ απελευθέρωσα τις εκπτώσεις για όλο το χρόνο», δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βαρβάκειο ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος βρέθηκε σήμερα στη Βαρβάκειο Αγορά, προκειμένου να δει το κλίμα της αγοραστικής κίνησης από κοντά.

Ο υφυπουργός ήρθε στις δώδεκα το μεσημέρι και μπήκε από την είσοδο της οδού Σοφοκλέους, εκεί όπου τον περίμενε ο πρόεδρος των κρεοπωλών της κεντρικής αγοράς των Αθηνών Κλεάνθης Τσιρώνης.

Ο υφυπουργός συνομίλησε με επαγγελματίες εμπόρους αλλά και με καταναλωτές στο χώρο της Βαρβακείου όπου άκουσε τα προβλήματά τους. Υπήρχαν όμως και ορισμένες φωνές διαμαρτυρίας προς το πρόσωπο του υφυπουργού για την οικονομική κατάσταση που πλήττει τα νοικοκυριά.

Στις δηλώσεις του ο υφυπουργός έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της αγοράς, τονίζοντας μάλιστα το γεγονός της μείωσης των προϊόντων σε σύγκριση με πέρσι κατά 4% ενώ σε σχετική ερώτηση για τις μαυροφορεμένες κυρίες στην αγορά της Βαρβακείου ανέφερε πως αποτελεί γεγονός η επίσκεψή τους στο χώρο της δημοτικής αγοράς Αθηνών.


Ρεπορτάζ: Χρήστος Χατζησπύρου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ