02 Δεκεμβρίου 2014

“Ρουκέτες” Λαφαζάνη, κατά Μηλιού και Σταθάκη: “Σταματήστε τις επαφές με τους κερδοσκόπους…”

Βαρύ έως εκρηκτικό ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία πραγματοποιήθηκε απουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Το αντικείμενο της συνάντησης των μελών του οργάνου ήταν η ενδελεχής ενημέρωση από τους κκ Σταθάκη και Μηλιό για τις επαφές τους στο Λονδίνο , όπως είχαν δεσμευτεί άλλωστε προσωπικά στον Π. Λαφαζάνη ότι θα πράξουν στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΠΓ,  πριν από την επίσκεψή τους στο City.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αριστερή Πλατφόρμα ζήτησε τον τερματισμό σχετικών  επαφών εκφράζοντας την εκτίμηση πως είναι αδιανόητο ένα ριζοσπαστικό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να αναγάγει σε θεσμικούς συνομιλητές, εκφραστές της κερδοσκοπίας.

Πάντως ανέφεραν πως παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε ο Π. Λαφαζάνης , τόσο ο Γιώργος Σταθάκης όσο και ο Γιάννης Μηλιός, δήλωσαν ότι οι “αδιαμεσολάβητες επαφές” στα πρότυπα του Λονδίνου, θα συνεχιστούν.

Η συζήτηση αναμένεται να …συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την προσεχή Τρίτη (πιθανότατα) αυτή τη φορά, παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.