16 Δεκεμβρίου 2014

«Ασύλληπτο» βίντεο: Διαστημόπλοιο επιστρέφει στη Γη

Συγκλονιστικό ταξίδι από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Η κάψουλα ταξιδεύει με ταχύτητα 17.000 μιλίων την ώραΕκατομμύρια ζευγάρια μάτια παρακολουθούν με ενθουσιασμό την εκτόξευση διαστημοπλοίων για ένα ακόμα ταξίδι στο Διάστημα. Πόσοι, όμως, έχουν την ευκαιρία να δουν την επιστροφή του και μάλιστα από το εσωτερικό του σκάφους;

Έπειτα από το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Nasa μπορεί κανείς να παρατηρήσει την μοναδική πορεία μίας κάψουλας Σογιούζ από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στη Γη.

Με ταχύτητα που ξεπερνά τα 17.000 μίλια των ώρα, το ταξίδι των αστροναυτών μάλλον δεν αποτελεί μία εύκολη εμπειρία, όπως αποκαλύπτουν οι εικόνες της Nasa και επισημαίνει ο Independent.

Στο gif της Nasa διακρίνονται οι σπίθες που προκύπτουν από τη θερμότητα 1.600 βαθμών Κελσίου που «χτυπάει» στην επιφάνεια της κάψουλας εξαιτίας της τριβής του σκάφους με την ατμόσφαιρα.

«Λίγο αργότερα, τέσσερα αλεξίπτωτα απελευθερώνονται και η κάψουλα κινείται με σχετικά μειωμένη ταχύτητα της τάξης των 500 μιλίων την ώρα», αναφέρει ο Independent.

Στο βίντεο καταγράφεται η επιστροφή του Μάικ Χόπκινς στη Γη τον περασμένο Μάρτιο, έπειτα από την παραμονή του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο οποίος όπως επισημαίνει το δημοσίευμα πιθανώς να είχε παρουσιάσει τα συμπτώματα συνδρόμου που πλήττει τους αστροναύτες μετά την προσγείωσή τους πονοκέφαλο, ναυτία και τάση για εμετό.