25 Δεκεμβρίου 2014

ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΟΙΟΫΜΑΣΤΕ ΠΙΑ! Bloomberg: Οι Έλληνες έχουν συνηθίσει στο χάος

Οι Έλληνες έχουν συνηθίσει στο χάος, σημειώνει άρθρο του  πρακτορείο Bloomberg που φέρει τον τίτλο «Η δημοσιονομική Οδύσσεια της Ελλάδας».

«Από την ημέρα που ανακοίνωσε ότι το κρυμμένο  έλλειμμα είχε αφήσει την χώρα σχεδόν άφραγκη, η Ελλάδα έχει υπάρξει σημείο αναφοράς στις ευρύτερες οικονομικές συζητήσεις στην  Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και ένα πρακτικό πρόβλημα για τις χώρες που αποτελούν το ευρώ. Για τις πλουσιότερες βόρειες χώρες, ιδιαίτερα για την Γερμανία, η Ελλάδα αποτελεί μία σπάταλη χώρα που χρειάζεται ένα ισχυρό οικονομικό φάρμακο» σχολιάζει η Μαρία Πετράκη στο επίμαχο δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως φαβορί στις εκλογές είναι ο  ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για  μονομερή διαγραφή του χρέους προσθέτοντας πως «Η προοπτική αυτή επηρέασε δραματικά τα ελληνικά ομόλογα, αλλά δεν πανικόβαλε τους Έλληνες, που έχουν συνηθίσει στο χάος».

Στο συγκεκριμένο άρθρο το Bloomberg τονίζει πως οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην  Ευρωζώνη ωστόσο η τρόικα δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ελάφρυνση του χρέους.