06 Δεκεμβρίου 2014

«Εφυγε» το email για την Τρόικα: Τι απαντά και τι ζητά η Ελλάδα από τους δανειστές

Αργά το βράδυ της Παρασκευής «εστάλη» το περιβόητο email-απάντηση της Ελλάδας προς την Τρόικα, το οποίο περιλαμβάνει τις θέσεις της ελληνικής πλευράς απέναντι τις νέες απαιτήσεις των δανειστών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε αλλαγή των κυβερνητικών θέσεων, ωστόσο, στο Eurogroup της Δευτέρας η Ελλάδα θα ζητήσει παράταση Μνημονίου για μερικές εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι η Τρόικα επιμένει για επιμήκυνση από έξι έως δώδεκα μήνες.

Η ιστορία του e-mail 

Το e-mail, όπως αναφέρει το capital.gr, με τις απαντήσεις της ελληνικής πλευράς προς την τρόικα ήταν έτοιμο προς αποστολή την Πέμπτη το απόγευμα, για να παρουσιαστεί στην σύνοδο του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες. Τα σχέδια όμως άλλαξαν και η τότε αποστολή του ακυρώθηκε.

Η αλλαγή σχεδίων ήταν η δεύτερη κατά σειρά σε δύο ημέρες. Προηγήθηκε η ακύρωση της τηλεδιάσκεψης με τους δανειστές μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου όπου αποφασίστηκε και η γραπτή απάντηση...

Την Δευτέρα η Ελλάδα ως ζήτημα θα έχει κεντρική θέση στο Eurogroup, ενώ στο προετοιμαστικό, Euro Working Group της Πέμπτης εκφράστηκε σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ η «έντονη προτροπή» για να ολοκληρωθεί η συμφωνία επικαιροποίησης του μνημονίου έως τις 14 Δεκεμβρίου.