03 Δεκεμβρίου 2014

Διαφωνίες ακόμη και εντός τρόικας – Απίθανο το σενάριο συμφωνίας πριν από το Eurogroup

Απίθανο μοιάζει με βάση τις τελευταίες εξελίξεις το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα πριν από το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, καθώς την Τρίτη διαπιστώθηκαν διαφωνίες ακόμη και εντός της τριμερούς!

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους εκπροσώπους ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ διαπιστώθηκε πως υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με το ελληνικό ζήτημα κι έτσι η επιστροφή τους στην Ελλάδα θεωρείται εξαιρετικά απίθανη.

«Συζητάμε ακόμη… Τα θέματα είναι τα ίδια, αξιολόγηση και συμφωνία, πρέπει να αποφασίσουμε αν θα γεφυρώσουμε τις διαφορές μας μέσω τηλεφώνου και μέιλ ή απο κοντά… Παραμένουν οι τρύπες στην εφαρμογή του προγράμματος, και κάποιες φορές η τρόικα θέλει χρόνο για να απαντήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος της τριμερούς.

Στην κυβέρνηση από την πλευρά τους, θεωρούν ότι έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια παραχωρήσεων προς την τριμερή, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο, όπου τόνισε πως “η Ελλάδα δεν θα δεχθεί παράλογες απαιτήσεις από τους δανειστές, που ζητούν νέα μέτρα, ενώ αυτά δεν χρειάζονται”.

Συνεπώς, το πλέον πιθανό σενάριο είναι πως ο Γκίκας Χαρδούβελης θα πάει χωρίς συμφωνία στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου κι εκεί θα επιχειρήσει να πείσει την τρόικα να επιστρέψει στην Ελλάδα, με στόχο να γίνουν από κοντά συζητήσεις και να κλείσει η συμφωνία πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Δεκεμβρίου.

http://ysterografa.gr/