17 Δεκεμβρίου 2014

Περιχαρής Πανάρας στους FT: Δεν αποκλείεται βουλευτές μου να ψηφίσουν Δήμα... γιατί αν γίνουν εκλογές πάω σπίτι μου

Ο Πάνος Καμμένος υποστηρίζει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα μπουν εκ νέου στη Βουλή με ποσοστό 6-7%, με 20 έδρες, προκαλώντας τρελό γέλιο

Καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναμένεται να διαδραματίσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, όπως αναφέρουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, παρακολουθώντας στενά όλα όσα σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους.
Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι Financial Times, υπήρχε μια περίοδος κατά την οποία ο Πάνος Καμμένος θα μπορούσε να αποτελέσει φυσικό σύμμαχο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο Πάνος Καμμένος, κατά το παρελθόν, υπηρέτησε ως αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας σε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο εγκατέλειψε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 2012 και πλέον αρνείται να διασώσει την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας πως δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"Το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι εκτελεί τις εντολές της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μerkel και δεν δρα σαν ένα πραγματικό κράτος", δηλώνει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

"Δεν μπορείς στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία να κυβερνάς με τα email που έρχονται από το Βερολίνο", επισημαίνει ο Πάνος Καμμένος.

Όπως επισημαίνουν στη συνέχεια οι Financial Times, εστιάζοντας στην σημερινη πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, ο Σταύρος Δήμας θα συγκεντρώσει από 161 έως 165 ψήφους.

"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν εκλογές γιατί η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα οικονομική πολιτική - η οποία θα περιλαμβάνει και αναδιάρθρωση του χρέους - το συντομότερο δυνατόν", εξηγεί ο Πάνος Καμμένος.

"Προσβλέπουμε σε μια κυβέρνηση συνασπισμού η οποία θα αποκλείσει τα μνημονιακά κόμματα, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία απέτυχαν να οδηγήσουν στην ανάκαμψη την ελληνική οικονομία", προσθέτει ο Πάνος Καμμένος.

"Όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έτσι και ο Πάνος Καμμένος, επιμένει πως η Ελλάδα πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί μια διαγραφή του χρέους της με τους Ευρωπαίους εταίρους της", σχολιάζουν οι Financial Times.

"Είναι αδύνατον να αποπληρωθεί το υπέρογκο χρέος της Ελλάδας.

Δεν είναι βιώσιμο, ότι κι αν λένε οι Ευρωπαίοι εταίροι", υποστηρίζει ο κ. Καμμένος.

Κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ο Πάνος Καμμένος εκφράζει την πεποίθηση πως, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα μπουν εκ νέου στη Βουλή με ποσοστό 6-7% και έως 20 έδρες.

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος εμφανίζεται πλέον λιγότερο βέβαιος για το εάν όλοι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα παραμείνουν πιστοί (και δεν ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας) κατά την τρίτη ψηφοφορία.

"Είναι δύσκολο, δεδομένης της κατάστασης", αναφέρει στους Financial Times.

"Πρέπει όμως όλοι μας να παραμείνουμε πιστοί στην αντι-μνημονιακή αποστολή που μας ανέθεσαν οι Έλληνες κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση", καταλήγει ο Πάνος Καμμένος.
www.bankingnews.gr