12 Ιανουαρίου 2015

Εκτιμήσεις ΣΥΡΙΖΑ από 162 γκάλοπ

Μια από τις βασικές παραμέτρους για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν οι εκτιμήσεις για την εκλογική επιρροή των κομμάτων δύο εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Το επιτελείο το οποίο μελετά τις δημοσκοπήσεις κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σήμερα η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι 4,1% ενώ ως τελική εκτίμηση φθάνει στο 6,8%, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Η Κουμουνδούρου βλέπει μεν να φτάνει κοντά στην αυτοδυναμία, αλλά το πιθανό ενδεχόμενο να εισέλθουν στην επόμενη Βουλή έξι ή επτά κόμματα δυσκολεύει τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Το 63% αγγίζουν σήμερα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, με την εκτίμηση ότι θα ξεπεράσουν το 65%, ενώ θεωρούν ότι υπάρχουν δύο μεγάλα ερωτηματικά για την εκλογική επιρροή της Χρυσής Αυγής και του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.

Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή, υπάρχουν ερωτήματα για το εάν υπάρχει «κρυφή ψήφος», ενώ για το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου, οι «δημοσκόποι» του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι έχουν στα χέρια τους μόλις 6 δημοσκοπήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να καταλήξουν σε ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα.

Δημοσκόπηση

Πηγή: Έθνος