04 Ιανουαρίου 2015

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα του 2014

Aπό την πρώτη στιγμή που απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός οι αρχές φοβόντουσαν ότι θα πραγματοποιηθεί κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα ενώ πιστεύουν ότι σε κάποιες τρομοκρατικές ενέργειες που έγιναν το 2014 ο Χριστόδουλος Ξηρός λειτούργησε ως καθοδηγητής.

Αυτά είναι μερικά από τα τρομοκρατικά χτυπήματα του χρόνου που πέρασε.

ΦΑΚΕΛΟ ΜΕ ΔΥΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ο Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ

Συναγερμός σήμανε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2014 όταν στο γραφείο του τότε διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, έφτασε φάκελος που περιείχε σφαίρες και είχε ως όνομα παραλήπτη αυτό του Γιώργου Προβόπουλου. Μέσα στο φάκελο εκτός από τις δύο σφαίρες διαμετρήματος 7.7 χιλιοστών υπήρχε και μια επιστολή με απειλητικό περιεχόμενο.

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΡΟΥΚΕΤΑΣ ΚΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ 

Η τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε με προκήρυξη την ευθύνη τον περασμένο Φεβρουάριο για την εκτόξευση ρουκέτας κατά γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βαρυμπόμπη. Με αντιαρματικό όπλο στόχευσαν το κτίριο αλλά λόγω εμπλοκής η ρουκέτα σφήνωσε ανάμεσα σε σπίτια της περιοχής και ευτυχώς δεν εξερράγη.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΒΟΜΒΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τον Απρίλιο του 2014, άγνωστοι άφησαν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με 75 κιλά εκρηκτικής ύλης, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Αμερικής που στεγάζεται και το γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα. Η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στα κτίρια της περιοχής και από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες. Ο Νίκος Μαζιώτης με κείμενό του μέσα από τις φυλακές όπου βρίσκεται ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την επίθεση.

ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ

Η οργάνωση Μηδενιστές - Συμμορίες εκδίκησης ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου τον περασμένο Απρίλιο. Αιτία ήταν ο θάνατος του αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι που βασανίστηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Άγνωστοι πυροβόλησαν στις 25 Μαΐου τουλάχιστον δύο φορές με πυροβόλο όπλο κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι πυροβολισμοί έγιναν από την πίσω πλευρά στην οδό Μαυρομιχάλη. Από το ίδιο σημείο τον Μάρτιο του 1999 η 17 Νοέμβρη είχε επιτεθεί με ρουκέτα κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Τέλος Νοεμβρίου έξω από την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, εντοπίστηκε σακίδιο με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια, από ένοικο διπλανής πολυκατοικίας.

ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Τον Δεκέμβριο του 2014 άγνωστοι στάθηκαν απέναντι από το κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ και γάζωσαν με καλάσνικοφ το κτίριο. Σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν τουλάχιστον 4 δράστες ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν 54 κάλυκες από δύο πολεμικά όπλα. Το χτύπημα σύμφωνα με την αστυνομία είχε πολλά κοινά στοιχεία με εκείνο που είχε γίνει στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι και είχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.