17 Ιανουαρίου 2015

Η Αγγελική "δραπετεύει" από το Λουτράκι την ημέρα σύλληψης του Ξηρού! - Φωτογραφίες της 22χρονης και του Αλβανού "Θεοχάρη"

- Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Αγγελικής, που φέρεται να είναι το “δεξί χέρι” του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς και του Αλβανού "Θεοχάρη"
- Η 22χρονη εγκατέλειψε τη γιάφκα στο Λουτράκι στις 3 Ιανουαρίου, ημέρα σύλληψης του τρομοκράτη
- Τον Δεκέμβριο είχε βρεθεί σε κατάστημα στη Μεταμόρφωση, όπου είχε πάει να αγοράσει νιτρομεθανόλη
- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΞΗΡΟΥ
Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Αγγελικής, που φέρεται να είναι το “δεξί χέρι” του τρομοκράτη, καθώς και του Αλβανού "Θεοχάρη".

Πρόκειται, λοιπόν, για την Αγγελική Σπυροπούλου του Παναγιώτη και της Παρασκευής, που γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1992 στο Αίγιο της Αχαΐας.

Η αστυνομία δημοσιοποίησε 33 φωτογραφίες της, με μία να είναι από την ταυτότητά της που εκδόθηκε το 2006, ενώ οι άλλες 32 προέρχονται από κλειστό κύκλωμα καμερών ασφαλείας, στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2014 και στις αρχές Ιανουαρίου του 2015.

Ειδικότερα, οι παρακάτω εικόνες είναι από τις 3 Ιανουαρίου, ημέρα σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού, όταν η Αγγελική βρίσκεται στα ΚΤΕΛ Λουτρακίου, αφού έχει εγκαταλείψει τη γιάφκα που εντοπίστηκε στην περιοχή δύο ημέρες μετά.





Στις παρακάτω εικόνες, η Αγγελική βρίσκεται σε κατάστημα στη Μεταμόρφωση, όπου είχε πάει να αγοράσει νιτρομεθανόλη για να τετραπλασιάσουν την ισχύ των βομβών που έφτιαχναν.





Φωτογραφίες του συλληφθέντα για την εμπλοκή του στην υπόθεση KOKA HARI του JANI και της SOFIA , γεννηθείς στις 26/11/1976 στην Αλβανία.



Φωτογραφίες της πλαστής του ταυτότητας με στοιχεία “Χρυσάκης Θεοχάρης” που βρέθηκε σε μονοκατοικία στην Κερατέα Αττικής.




Το κύκλωμα εκβιαστών με "άρωμα τρομοκρατίας"
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών με "άρωμα τρομοκρατίας". Ήδη έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 300.000 ευρώ σε μετρητά, πιστόλια και εκρηκτικά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για "εταιρεία ενοικιάσεως βομβιστών" που έχει να κάνει με υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Εκτός από την βόμβα που βρέθηκε την πρώτη μέρα του έτους στην Μεταμόρφωση, εξετάζεται και μία σειρά βοβμιστικών ενεργειών που σημειώθηκαν σε ακίνητα ιδιοκτησίας πολιτικού που καταδικάστηκε για "μίζες" και ο οποίος φέρεται να εκβιάζονταν από την ομάδα των βαρυποινιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT, σε Πειραιά και επαρχία έχουν προσαχθεί τουλάχιστον δέκα άτομα.

Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης αναφέρουν πως η συγκεκριμένη συμμορία ελέγχεται από βαρυποινίτες μέσα από τις φυλακές και μάλιστα ένας από τους προσαχθέντες θεωρείται "δεξί χέρι" γνωστού ποινικού, οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης κατηγορούμενος για απόπειρες ανθρωποκτονιών εκρήξεις και εκβιάσεις καταστηματαρχών στον Πειραιά, αλλά και στα Δυτικά προάστια της Αττικής.

Ο ίδιος βαρυποινίτης φέρεται να ανήκει στο στενό κύκλο άλλου προσώπου, επίσης κρατούμενου στις φυλακές για παρόμοια αδικήματα, οποίος μάλιστα διατηρεί αρχηγικό προφίλ στον ελληνικό υπόκοσμο.

Η έρευνα και επιχείρηση που είχε εξαπολύσει από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Ασφάλεια Αττικής είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις μετά την ολοκλήρωσή της.

Το απόγευμα της Παρασκευής, έγινε έρευνα από άνδρες της ΕΚΑΜ στα κελιά δυο γνωστών βαρυποινιτών.

Παράλληλα, έχει προσαχθεί εργολάβος ο οποίος θεωρείται άνθρωπος του γνωστού βαρυποινίτη και φέρεται να είναι το πρόσωπο που σύστησε τον "Χάρη", ο οποίος νοίκιασε γιάφκα Αναβύσσου, στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στον Κολωνό, το οποίο χρησιμοποιούσε ο Αλβανός ως νόμιμη κατοικία.

Ταυτόχρονα, έρευνα γίνεται αυτή την ώρα στο κελί ενός αλβανού κρατουμένου στις φυλακές Δομοκού, ο οποίος έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για συνέργεια στην απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο, γνωστού βαρυποινίτη από τις φυλακές Τρικάλων το 2013.

Αφορμή για την μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας στάθηκε ένας ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος δεν εξερράγη και είχε τοποθετηθεί την πρώτη μέρα του έτους δίπλα από το σπίτι συγγενικού προσώπου γνωστού βαρυποινίτη, με το οποίο ο ίδιος έχει προσωπικές διαφορές.

Εξετάζεται αν η προμήθεια των εκρηκτικών για τις βομβιστικές ενέργειες που εξαπέλυε η ομάδα των νονών της νύχτας γίνονταν από τον απότακτο ΕΚΑΜίτη.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ASTYNOMIA.GR