09 Ιανουαρίου 2015

Χατζησοφιά-ΣΥΡΙΖΑ: Σεξιστές όσοι επικρίνουν Γκερέκου, Δούνια και Στανίση

Η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β’Αθηνών χαρακτήρισε απαράδεκτη τη χρήση παλαιότερων ημίγυμνων φωτογραφιών των τριών για να καυτηριάσουν την υποψηφιότητά τους στις επερχόμενες εκλογές

Για ρατσιστική και σεξιστική συμπεριφορά κατήγγειλε όσους σχολίασαν τις υποψηφιότητες γυναικών από το χώρο της τέχνης και της show biz  η επιτυχημένη σεναριογράφος κυρία Άννα Χατζησοφιά  που είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στη β’ Αθηνών.

«Ο τρόπος που σχολιάζεται η περίπτωση της κ. Ατζελας Γκερέκου, της κ. Νόνης Δούνια και της κ. Κατερίνας Στανίση είναι ρατσιστικός και σεξιστικός – τονίζει η κυρία Χατζησοφιά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καυτηριάσει κανείς την πολιτική στάση. Αυτοί οι τρόποι που επιλέχτηκαν είναι απαράδεκτοι. Χρησιμοποιούν δηλαδή ημίγυμνες φωτογραφίες των υποψηφίων που τις είχαν βγάλει στο πλαίσιο της δουλειάς τους η σε προσωπικές στιγμές.

Είναι δικαίωμα του καθενός να χρησιμοποιεί το σώμα του όπως θέλει. Καταδικάζω τον σεξισμό απ’ όπου και αν προέρχεται. Γιατί δεν παρουσίασαν ημίγυμνες φωτογραφίες του κ. Γρηγόρη Ψαριανού και του κ. Βασίλη Οικονόμου που επίσης άλλαξαν κόμμα αλλά σχολίασαν την επιλογή τους με πολιτικά κριτήρια;»

Η κυρία Αννα Χατζησοφιά ήταν ήδη γνωστή σαν συγγραφέας-ηθοποιός, από το θέατρο και ιδιαίτερα επιτυχημένη ως σεναριογράφος σε σειρές που παίζονται ξανά και ξανά στην τηλεόραση συνεχίζοντας να έχουν πολύ μεγάλη δημοφιλία και υψηλή τηλεθέαση.  («Εξ αδιαιρέτου» (ΕΤ1) και «ΛΟΛΑ» (ΑΝΤ1) και  μαζί με το Χάρη Ρώμα συνέγραψε τις σειρές «Μεν και Δεν», «Κακός Βεζίρης», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Λίφτινγκ», «Καφέ της χαράς», «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο»)».

Ωστόσο στο πλατύ κοινό, η παρουσία της ως βουλευτού της β’ Αθήνας , έγινε αισθητή δια της απουσία της κατά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

 Η κυρία Χατζησοφιά που ήδη έχει στις αποσκευές της αξιόλογο κοινοβουλευτικό έργο ,παίρνοντας τη θέση του Δημήτρη Παπαδημούλη  μετά την κάθοδο του στις Ευρωεκλογές , τις ημέρες των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων βρισκόταν στο Καράκας της Βενεζουέλας εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Δικτύου Διανοούμενων και Καλλιτεχνών.

Ένα από τα αξιομνημόνευτα στιγμιότυπα της διαδικασίας ήταν όταν ο κ. Μειμαράκης αναφέρθηκε στη πρόθεση ψήφου της λέγοντας «αν ήμουν παρούσα θα ψήφιζα παρών». Φυσικά η ίδια η στις επόμενες δύο ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο ψήφισε «παρούσα» δηλώνοντας μ αυτόν τον τρόπο την αντίθεση της απέναντι σε έναν κανονισμό που μόνο στο ανδρικό φύλο αναφέρεται.

Ο πολιτισμός και η παιδεία όπως επίσης και η υπεράσπιση εργασιακών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών είναι κυρίως  οι τομείς δράσης της ενώ  σπεύδει να αντιπαρατεθεί ακόμα και μπροστά στα ΜΑΤ για να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα ομάδων πολιτών.

-Ποιες  θα είναι οι πρώτες κινήσεις που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν αναδειχθεί κυβέρνηση στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού;

«Η πρώτη κίνηση κυρίως για συμβολικούς λόγους είναι να ανοίξει η ΕΡΤ. Το μαύρο στην οθόνη  ανέτρεψε κάθε έννοια δημοκρατίας και η δημοκρατία πρέπει να αποκατασταθεί. Εμείς πιστεύουμε σε μια πρότυπης δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα ταχθεί  στην υπηρεσία της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης, της διάδοσης των Τεχνών, της ποιοτικής ψυχαγωγίας με σειρές και ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, που θα δίνει βήμα στους νέους  δημιουργούς  κάθε ηλικίας, και στις αποκλεισμένες μέχρι τώρα κοινωνικές ομάδες».