10 Ιανουαρίου 2015

Η Μπόκο Χαράμ άφησε σήμερα πίσω της τόσους νεκρούς που δεν μπορούν να υπολογιστούν!

Απίστευτη σφαγή στη Νιγηρία - Μόνο στην πόλη Μπάκα τα θύματα υπολογίζονται σε 2.000

Ως η πιο αιματηρή ημέρα στη Νιγηρία χαρακτηρίστηκε η σημερινή, έπειτα από ακόμα έναν γύρο επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ.

Για ακόμα μια ημέρα οι μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης άφησαν πίσω τους πτώματα άμαχου πληθυσμού, γυναικών και ανήλικων παιδιών προκειμένου να φτάσουν στο πικ των επιδρομών τους.

Το μέγεθος της τραγωδίας αντανακλάται στο γεγονός ότι η Διεθνής Αμνηστία δεν μπορούσε καν να υπολογίσει τον αριθμό των θυμάτων, αφού οι νεκροί είναι εκατοντάδες. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκε η πόλη Μπάγκα, στα σύνορα με το Τσαντ, όπου εκτιμάται ότι τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του από τα ανελέητα πυρά των εξτρεμιστών.

Οι αρχές της χώρας κάνουν λόγο για «απίστευτη σφαγή» και για «τεράστιο μακελειό».

«Το μακελειό που διέπραξαν οι τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ στη Μπάγκα είναι τεράστιο» ανέφερε στο Associated Press ο Muhammad Abba Gava, ένας εκπρόσωπος των πολιτών που διαθέτουν «φτωχό» οπλισμό για να αντιμετωπίσουν τους τρομοκράτες.

Έγινε προσπάθεια να καταμετρηθούν τα πτώματα, αλλά ήταν αδύνατο συμπλήρωσε ο ίδιος. «Ούτε καν να προσεγγίοσουν τους σοβαρά τραυματίες δεν κατέστη δυνατό» πρόσθεσε.

Οι νιγηριανές ένοπλες δυνάμεις, με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας, έχουν εξαπολύσει μια επιχείρηση για να ανακτήσουν από τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ την Μπάγκα, όπως και μια κοντινή στρατιωτική βάση, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Νιγηρίας.

«Μετά την πρώτη επίθεση το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Μπάγκα οι δυνάμεις ασφαλείας καταδιώκουν ενεργά τους μαχητές» της Μπόκο Χαράμ, ανέφερε ο ο Μάικ Ομέρι, σε μια δήλωση η οποία εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας αντέδρασαν τάχιστα, έχουν αναπτυχθεί σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις και έχουν διεξαχθεί αεροπορικά πλήγματα» εναντίον θέσεων των μελών της Μπόκο Χαράμ, πρόσθεσε ο ίδιος.