05 Ιανουαρίου 2015

Βρέθηκε νέα γιάφκα του μπουχέσα στο Λουτράκι-Στον Κορυδαλλό ο επαναστάτης του κ@λου-Στο φως νέα στοιχεία

Ένα κλεμμένο βαν και ένα τζιπ με τα οποία σχεδίαζε χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού εντοπίστηκαν στη μονοκατοικία της Περαχώρας Λουτρακίου - Τσουβάλια με νιτρική αμμωνία στο δεύτερο κρησφύγετο του «Μανώλη» της 17Ν

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην Κορινθία.

Συγκεκριμένα σε μονοκατοικία της Περαχώρας Λουτρακίου την οποία είχε ενοικιάσει η 22χρονη φίλη του Χριστόδουλου Ξηρού το μικρό όνομα της οποίας είναι «Αγγελική», βρέθηκαν ένα κλεμμένο βαν και ένα τζιπ με τα οποία εικάζεται ότι το μέλος της 17Νοέμβρη σχεδίαζε να υλοποιήσει το σχέδιό του να επιτεθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός και η ομάδα του θα χρησιμοποιούσαν τα οχήματα αυτά στο μεγάλο χτύπημα που σχεδίαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού για την απελευθέρωση των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Εκτός από τα δύο οχήματα, το βαν έχει πιστοποιηθεί ότι είχε κλαπεί, που εντοπίστηκαν στον προαύλιο χώρο της μονοκατοικίας, στη γιάφκα-κρησφύγετο του Λουτρακίου βρέθηκαν τσουβάλια με νιτρική αμμωνία και τάπερ με καλώδια. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο χώρος δεν είναι παγιδευμένος με τα εκρηκτικά, στη μονοκατοικία βρίσκονται πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).  

Στον Κορυδαλλό ο Ξηρός - Στο φως νέα στοιχεία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός, μετά την απολογία του ενώπιον του 11ου τακτικού ανακριτή.

Ο «Μανώλης» της 17Ν, ο οποίος πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού, είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για τρομοκρατική οργάνωση, μετά τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι, όπου διέμενε, στην Ανάβυσσο.

Ο ίδιος, άλλωστε, ο καταζητούμενος επί έναν χρόνο ως δραπέτης, δήλωσε ενώπιον των λειτουργών της Δικαιοσύνης πως δεν θα απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται και πως όσοι υπηρετούν τους μηχανισμούς κατοχής δεν έχουν δικαιοδοσία να του ζητήσουν τον λόγο.

Σχολίασε μόνο τον χαρακτηρισμό της βασικής κατηγορίας που του έχει απαγγελθεί για τρομοκρατική οργάνωση η οποία -όπως διατυπώνεται στον νόμο- έχει στόχο να βλάψει την οικονομική κ.α. ζωή της χώρας.

«Δεν συμμετέχω στη διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δήλωση. Θέλω συμπληρωματικά να προσθέσω, επειδή επαναλαμβάνεται (σς: στο κατηγορητήριο) συνεχώς η φράση "με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας" το εξής: Αυτοί που υπηρετείς σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μία χαρά, όχι απλά να βλάψουν αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο».

Η δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού, την οποία ο κατηγορούμενος ζήτησε να ληφθεί ως «απολογία κατηγορουμένου», είναι η εξής: «Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωσή μου την αντίσταση. Όσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις καθώς και τους ντόπιους δοσίλογους, θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν τον λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού, εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στον λαό και την ιστορία».


Ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Ο Χριστόδουλος Ξηρός κρίθηκε ομοφωνία ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακιστέος και θα μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Ούτε αναλαμβάνει ούτε υιοθετεί τα σενάρια της αστυνομίας για χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού. Η δικογραφία είναι ελλιπέστατη. Δεν στηρίζεται πουθενά. Ίσως τις επόμενες ημέρες μας καλέσουν για συμπληρωματική δίωξη».


Στο φως νέα στοιχεία 

«Γοργοπόταμος» ήταν η κωδική ονομασία του σχεδίου επίθεσης που ετοίμαζε ο Ξηρός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Έτσι είχε ονομάσει ο Χριστόδουλος Ξηρός την τρομοκρατική επίθεση, η οποία θα γινόταν, βάσει των σχεδιαγραμμάτων και των σημειώσεων, που βρέθηκαν μέσα στη γιάφκα στην Ανάβυσσο, στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, με στόχο να απελευθερωθούν μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».


Βαρύ κατηγορητήριο

Η δίωξη, η οποία ασκήθηκε σε βάρος του βαρυποινίτη αφορά τις παρακάτω κατηγορίες:

- Διεύθυνσης άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη, η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό τη χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο.

- Παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων πυρομαχικών και άλλων.

- Παράνομης κατοχής διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων.

- Πλαστογραφίας.

- Παραβίασης περιοριστικών όρων.

- Παράνομης οπλοφορίας.


Ποινική δίωξη, επίσης, για υπόθαλψη εγκληματία, ασκήθηκε χθες και κατά τριών αγνώστων προσώπων, που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο.