21 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη: Δείτε τι μπορώ να κάνω χωρίς… να κρατώ ραβδί!

​Τις έξι δεσμεύσεις του κόμματος του ανέπτυξε το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε προεκλογική του ομιλία στην Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο κ.Τσίπρας...
«η Ελλάδα την Κυριακή θα πάρει μια βαθειά ανάσα. Και τη Δευτέρα, με την ισχυρή εντολή του λαού, θα γυρίσει σελίδα», προσθέτοντας ότι ο λαός με την ψήφο του θα βάλει τέλος «σε μία ολέθρια πολιτική πέντε χρόνων», με το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο ίδιος από τη Θεσσαλονίκη.

Οι έξι δεσμεύσεις

-Αγώνας να αλλάξει πορεία η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.

-Εγγύηση της αξιοπρέπειας για όλους. Εγγύηση για τις καταθέσεις. Αξιοπρεπείς συντάξεις. Εγγύηση για τις αγροτικές επιδοτήσεις.

-Τέλος στους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία.

-Δίκαιη φορολογία. Με αφορολόγητο στα 12000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

-Τέλος στην διαπλοκή.

-Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Αναφερόμενος στο θέμα της φορολογίας, για το οποίο πολλά έχουν ακουστεί τα τελευταία 24ωρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό κανείς δεν πρέπει να φοβάται, παρά μόνο «οι λαθρέμποροι, οι φοροφυγάδες και αυτοί που γεμίζουν τις λίστες τύπου Λαγκάρντ και οι οποίοι μέχρι σήμερα παρέμειναν ανενόχλητοι»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε πως εκείνος και οι «σύντροφοι» του είναι αποφασισμένοι και πολύ προσεκτικοί σε όσα λένε ότι θα κάνουνε. Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν κρατά κάποιο μαγικό ραβδί για να επαναφέρει «σε λίγες μέρες όσα οι προηγούμενοι κατέστρεφαν τόσα χρόνια», τόνισε πως δεν υπόσχεται μαγικές λύσεις και ανέπτυξε όσα «πρέπει και μπορούν να γίνουν»:

-Την επαναφορά της 13ης σύνταξης για τις συντάξεις κάτω από 700 ευρώ.

-Την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

-Την αποκατάσταση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ για όλους.

Ο κ.Τσίπρας εξαπέλυσε παράλληλα σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προσωπικά, λέγοντας ότι η καταστροφική πολιτική των τελευταίων χρόνων «δεν είχε κανένα αποτέλεσμα» και «το mail Σαμαρά με τις δεσμεύσεις του προς τη τρόικα είναι το μοναδικό τους πρόγραμμα».

«Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο πρωθυπουργός της χώρας επιχείρησε να σύρει πρώτος τον χορό της υστερίας. Αλλά απέμεινε τραγικά μόνος» πρόσθεσε, τονίζοντας μάλιστα πως η ΝΔ του Σαμαρά «δεν έχει σχέση με τη κεντροδεξιά παράταξη, με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Τέλος, ο κ.Τσίπρας επανέλαβε πως «όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής, τόσο πιο σταθερή θα είναι η πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα» .

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για ευρύτερη συναίνεση και συνεννόηση. Και θα είμαστε πρόθυμοι και ανοιχτοί σε κάθε μορφής συνεργασία».