14 Ιανουαρίου 2015

Ο απότακτος ΕΚΑΜίτης, ο Αλβανός “Θεοχάρης” και η δολοφονία των δύο ΧΑυγιτών

Τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πέρασαν στην Καλαμάτα χειροπέδες στον «Θεοχάρη Χρυσάκη», τον στενό συνεργάτη του Χριστόδουλου Ξηρού που είχε νοικιάσει για λογαριασμό του την γιάφκα της Αναβύσσου.

Μαζί του συνελήφθη και ένας απότακτος αστυνομικός των ΕΚΑΜ, ο οποίος φέρεται να είναι από τα νέα πρόσωπα της ομάδας του «Μανώλη της 17Ν».

Ο «Θεοχάρης Χρυσάκης» είναι ξένος υπήκοος (Αλβανός σύμφωνα με πληροφορίες), 37 ετών, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για ένοπλη ληστεία και υπόθεση ναρκωτικών, ενώ ανήκει στον πολύ στενό πυρήνα της ομάδας Ξηρού.

Πρόκειται για το πρόσωπο που παρουσιάστηκε ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού στον ιδιοκτήτη του σπιτιού της Αναβύσσου, ενώ κάθε μήνα πλήρωνε το ενοίκιο στη γειτόνισσα που είχε αναλάβει την είσπραξη του.

Ο δεύτερος άνδρας είναι Έλληνας 54 ετών, απότακτος αστυνομικός και φέρεται να έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για συμμετοχή του σε κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων ενώ τοποθετείται από υψηλόβαθμους αξιωματικούς στο περιβάλλον γνωστού έγκλειστου βαρυποινίτη.

Οι πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως ο δύο άνδρες μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, φαίνεται να κατευθύνθηκαν στο χωριό του 54χρονου έξω από την Καλαμάτα.

Παρά τις αρχικές διαρροές η σύλληψη δεν έγινε τα ξημερώματα, αλλά το απόγευμα της Τρίτης, στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Κρήτης στο κέντρο της Καλαμάτας την ώρα που κινούνταν με αυτοκίνητο.

Με μία κινηματογραφική επιχείρηση, οι πάνοπλοι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τους εγκλώβισαν με 4-5 οχήματα, τους ακινητοποίησαν με την απειλή των όπλων και στη συνέχεια τους συνέλαβαν.

Πηγές αναφέρουν ότι αποτυπώματα και γενετικό υλικό του «Θεοχάρη», έχουν ήδη ταυτοποιηθεί μέσα στον χώρο της γιάφκας της Αναβύσσου.

Τα εντάλματα σύλληψης των δύο ανδρών αφορούν κατηγορίες για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών, βομβών, παράνομη κατοχή από κοινού πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών.

Τέλος, ο «Θεοχάρης» σύμφωνα με πληροφορίες έχει στενές σχέσεις και με τη Σέχτα Επαναστατών, ενώ η δυσκολία στο βάδισμα του έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των Αρχών, καθώς πρόβλημα στο περπάτημα είχε και ο δολοφόνος των δύο νεαρών Χρυσαυγιτών (Φουντούλη και Καπελώνη) στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου 2013.

Ο απότακτος ΕΚΑΜίτης που νοίκιασε την αλυκή εκκλησίας

Ο 54χρονος Χρήστος Πατουχέας (φώτο στη κορυφή) από υπερασπιστής του νόμου έγινε τρομοκράτης

Ο 54χρονος Χρήστος Πατουχέας είναι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι ήταν συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο  Πατουχέας ήταν απότακτος αστυνομικός της ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα). Εκδιώχθηκε από το σώμα το 2002, όταν το όνομά του εμπλέχθηκε σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, αλλά και σε υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Συγκεκριμένα, το 2012 συμμετείχε σε κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων εισάγοντας στην Ελλάδα περίπου 450.000 πακέτα, ενώ τα έσοδα που έχασε το κράτος από τους δασμούς έφταναν το ένα εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, φέρεται ότι πριν από μερικά χρόνια πέρασε ένα διάστημα από τις φυλακές, όπου γνωρίστηκε με βαρυποινίτ6η. Στο Οίτυλο Λακωνίας, όπου έμενε, παρουσιαζόταν ως συνταξιούχος αστυνομικός, που μάλιστα είχε αναλάβει επιχειρηματική δράση και ασχολείτο με αλατοπαραγωγή.

Μάλιστα, το 2011, είχε μιλήσει στο «Εθνος» για τη νέα του δραστηριότητα, χωρίς φυσικά να κρύβει ότι ήταν πρώην αστυνομικός της ΕΚΑΜ.

Ο Πατουχέας, όπως έγραφε το δημοσίευμα, είχε νοικιάσει μαζί με την οικογένειά του αλυκή της εκκλησίας και ήταν ένας από τους επτά κατοίκους που συνέχιζαν την παράδοση, παράγοντας το αφράλατο, το γνήσιο αλάτι της θάλασσας.

«Φέτος δεν πήγαμε πολύ καλά, αφού οι πολλές βροχές μείωσαν την πυκνότητα του νερού», είχε δηλώσει στην εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι ο Πατουχέας ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών, αλλά για υποθέσεις του κοινού ποινικού Δικαίου, ενώ ήταν γνωστός στους ανθρώπους της νύχτας.