04 Ιανουαρίου 2015

Ο Σαμαράς παίρνει πάνω του την μάχη των εκλογών – Τι δείχνουν οι μυστικές μετρήσεις

O κ. Σαμαράς ως πρόσωπο μπορεί να εκφράσει και τα βασικά συνθήματα της ΝΔ

Στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εστιάζεται το σύνολο της προεκλογικής στρατηγικής της ΝΔ, οι βασικοί άξονες της οποίας έχουν ήδη αρχίσει να δημοσιοποιούνται.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, στο εσωτερικό τόσο του Μέγαρου Μαξίμου όσο και των κομματικών γραφείων της ΝΔ υπάρχουν μετρήσεις που δείχνουν ότι ο κ. Σαμαράς αποτελεί το ισχυρό χαρτί της συντηρητικής παράταξης και πώς μια σύγκρουση σε επίπεδο ηγετών με τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αποφέρει σημαντικά περισσότερα οφέλη από ό,τι μια σύγκρουση σε επίπεδο κομμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις ο κ. Σαμαράς ως πρόσωπο μπορεί να εκφράσει και τα βασικά συνθήματα της ΝΔ μέσα στις επόμενες εβδομάδες της προεκλογικής περιόδου, τα οποία είναι Υπευθυνότητα, Αλήθεια, Ευρώπη,.

Σύμφωνα μάλιστα με κρυφές δημοσκοπήσεις, με την προκήρυξη των εκλογών και τα πρώτα μηνύματα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, ενισχύθηκαν κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες οι θετικές κρίσεις των πολιτών ως προς την ικανότητα διακυβέρνησης της χώρας από τον Α. Σαμαρά και τη ΝΔ.

Με βάση αυτή την στρατηγική, στην οποία έχουν καταλήξει οι επιτελείς του πρωθυπουργού, οι επικεφαλής των εταιριών δημοσκοπήσεων με τις οποίες συνεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και οι εκπρόσωποι της διαφημιστικής  εταιρίας που έχει αναλάβει την καμπάνια της ΝΔ, η εκλογική μάχη από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος θα έχει αμιγώς προσωπικά χαρακτηριστικά.