11 Ιανουαρίου 2015

Το νέο φιλαράκι του Στουρνάρα εξηγεί τη σημερινή ασίστ στον ΣΥΡΙΖΑ...

Πλάκα έχουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι... όταν πριν μερικές βδομάδες ο Στουρνάρας είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις καταθέσεις έπεσαν να τον φάνε, σήμερα που του έδωσε ασίστ τον έκαναν σημαία... Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι καταθέσεις είναι θεωρητικές και τα λεφτά εικονικά όσα κι αν είναι... οπότε αν η ΕΚΤ επιμείνει στο "χωρίς πρόγραμμα δεν σας στέλνουμε ευρώ" σε 2-3 μέρες δεν θα υπάρχουν ούτε οι ταμπέλες στα σούπερ μάρκετ κι ας εγγυάται ο θεός ο ίδιος τις καταθέσεις...

Παρά τις τεταμένες σχέσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως ο κεντρικός τραπεζίτης έχει καθημερινές επαφές με στέλεχος του κόμματος.

Ο λόγος για τον...
κ. Δραγασάκη, με τον οποίο ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να έχει καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, παρά το γεγονός πως πριν λίγες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ τον εγκαλούσε για την παρέμβασή του περί στενότητας στη ρευστότητα.

Ο κ. Στουρνάρας φέρεται να ενημερώνει καθημερινά τον κ. Δραγασάκη για τις εκροές καταθέσεων και για τα αποθεματικά και ανοίγει διαύλους με στελέχη και όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα οποία ο κεντρικός τραπεζίτης έχει αποκτήσει καλές σχέσεις.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Τράπεζα της Ελλάδος: Υπό απόλυτο έλεγχο οι καταθέσεις

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν σε εκροές καταθέσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι "η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο".

"Η Τράπεζα της Ελλάδος, μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και παρεμβαίνουν όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

Δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην ημερομηνία των εκλογών ως ορόσημο για την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα" αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΤτΕ και καταλήγει: "Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πάγια πολιτική πιστωτικών διευκολύνσεων από το 2010 για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, η οποία δεν επηρεάζεται από πολιτικές εξελίξεις".

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος

«Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει εκροή καταθέσεων, συνιστά κατηγορηματική διάψευση εκείνων των δημοσιευμάτων που προσπαθούν να σπείρουν την κινδυνολογία, υπονομεύοντας έτσι την ελληνική οικονομία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν σε εκροές καταθέσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και προσθέτει:

«Ταυτόχρονα, η ΤτΕ διαψεύδει όλους όσοι μίλαγαν για παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την ΕΚΤ μέχρι τις εκλογές. Μετά και από αυτή τη διάψευση των σεναρίων κινδυνολογίας από τους καθ' ύλην θεσμικά αρμόδιους, περιμένουμε ότι η προεκλογική αντιπαράθεση θα επικεντρωθεί στα πραγματικά πολιτικά ζητήματα και όχι σε σενάρια τρομοκρατικής φαντασίας».