23 Ιανουαρίου 2015

Παπαμιμίκος: Χαμένη η ψήφος προς το Ποτάμι

«Οι πολίτες του μεταρρυθμιστικού κέντρου να μην παίξουν τη χώρα στα ζάρια. Οποιαδήποτε «ανέξοδη», τρίτη και ουδέτερη ψήφος ουσιαστικά ενδυναμώνει αυτούς που θέλουν τη χώρα απομονωμένη, σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την οδηγούν σε χρεοκοπία».

Αυτό είναι το μήνυμα που αποστέλλει, στο φινάλε της προεκλογικής περιόδου, ο Γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, επιχειρώντας να αθροίσει ψήφους από τις δεξαμενές της κεντροαριστεράς.

Στο στόχαστρο της Ν.Δ. βρίσκεται, κυρίως αλλά όχι μόνον, το «Ποτάμι», η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του οποίου έχουν σαφή φιλευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό. Και ο κ. Παπαμιμίκος, όπως και σήμερα το πρωί στον Αντ1 ο κ. Αντ. Σαμαράς, δεν κρύβει ότι θέλει να «στραγγίξει»… από νερά (ψήφους, δηλαδή) το Ποτάμι.

Ιδού τί λέει για τη χαμένη ψήφο προς το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη:

«Θα είχε νόημα να ψηφίσει κάποιος το Ποτάμι ή κάποια άλλη φιλοευρωπαϊκή δύναμη, εάν και μόνο εάν είχε καταθέσει μια συγκεκριμένη θέση για την επόμενη μέρα, είχε αποφύγει το απολιτίκ και ουτοπικό σύνθημα «Πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν, εάν συνηγορούσε στις συμφωνίες που δεσμεύουν την Ελλάδα και την κρατάνε στην ευρωπαϊκή οικογένεια» σημειώνει και καταλήγει:

«Κυρίως όμως θα είχε νόημα να ψηφίσει κάποιος Ποτάμι, εάν ήξερε πως δε θα «συνθλιβεί» ανάμεσα στις συμπληγάδες της παροχολογίας και του αντιευρωπαϊσμου του ΣΥΡΙΖΑ».