05 Ιανουαρίου 2015

Ο Σαμαράς και τα… γκότζι μπέρι!

«Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει». Αυτό ήταν το σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά, όταν δοκίμασε μαρμελάδα από γκότζι μπέρι στην πρότυπη σε ευρωπαϊκό επίπεδο μονάδα συσκευασίας υπερτροφών «Εύκαρπον» στη Ματαράγκα Καρδίτσας.
Για τους μη γνωρίζοντες, το γκότζι μπέρι είναι ένα είδος βατόμουρου, με προέλευση από την Ασία, γνωστό και ως «καρπός της ευτυχίας», λόγω της… θαυματουργής επίδρασης που λέγεται ότι έχει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», στην Καρδίτσα ο πρωθυπουργός ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από τη νοστιμιά των γκότζι μπέρι, ώστε δοκίμασε και δεύτερο κράκερ με μαρμελάδα, ενώ ιδιαίτερα του άρεσε και το σιρόπι ζαχαροπλαστικής από αρώνια που του προσφέρθηκε. «Αυτά τα θέλω», είπε στους άντρες της προσωπικής του ασφάλειας, οι οποίοι πήραν τα δείγματα από συσκευασμένα προϊόντα, που του έκαναν δώρο. Σημειωτέον ότι η μονάδα «Εύκαρπον» είναι συνεταιριστική, έχει 115 μέλη-παραγωγούς που καλλιεργούν πάνω από 600 στρέμματα με γκότζι μπέρι, ιπποφαές, μύρτιλλα και αρώνια. Ο 33χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μονάδας, γεωπόνος Γ. Γαλάτουλας, ενημερώθηκε μόλις 12 ώρες νωρίτερα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού και, όπως είπε στο «Έθνος», «ήταν τιμή για μας, παρότι τρέχαμε να οργανώσουμε την επίσκεψη».