05 Ιανουαρίου 2015

Σύνεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Ιθαγένεια και ελευθερία στους παράτυπους μετανάστες!

Εγκάλεσε την ηγεσία «γιατί φοβάται να πει ευθέως πως εμείς θα δώσουμε χαρτιά σε κάθε παιδί μετανάστη που γεννιέται εδώ;», «Πως θα ανοίξουμε αμέσως όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών;».

Μπορεί στην προεκλογική ατζέντα να κυριαρχούν τα θέματα της οικονομίας, μιας και δεν χρωστάμε μόνο της Μιχαλούς, αλλά υπάρχουν κι άλλα θέματα εξίσου σοβαρά, αν όχι σοβαρότερα.
Ένας Σύνεδρος, Σάββατο βράδυ, στο γήπεδο του tae kwon do στο Έκτακτο Διαρκές Συνέδριο, μπήκε στο «ψητό», στο κυρίως μενού των Προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγκάλεσε την ηγεσία «γιατί φοβάται να πει ευθέως πως εμείς θα δώσουμε χαρτιά σε κάθε παιδί μετανάστη που γεννιέται εδώ;»

«Πως θα ανοίξουμε αμέσως όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών;».

Έλα ντε. Γιατί;

Είναι απλό. Θα έχουμε σκίσει τα Μνημόνια (ενώ προς το παρόν σκίζουν και ξανασκίζουν τον κατάλογο υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές) τα λεφτά θα τρέχουν στους δρόμους, όταν δεν θα πέφτουν από τους ουρανούς, δουλειές με ουρές θα ανοίξουν, γιατί να μην φιλοξενήσουμε τουλάχιστον άλλα δύο εκατομμύρια μετανάστες;

Παντεσπάνι θα υπάρχει για όλους.

Και προσέξτε: χαρτιά σε κάθε παιδί που γεννιέται. Όχι σε κάθε που γεννήθηκε εδώ, πήγε σχολείο εδώ, έμαθε ελληνικά και έχει ενηλικιωθεί και εξοικειωθεί με τη χώρα.

Βιομηχανία θα στήσουν οι εγκέφαλοι της παράνομης διακίνησης προσώπων. Θαλάσσια ταξί θα γεμίσουν το Αιγαίο, που θα ανήκει μόνο στα ψάρια του και στους λαθρέμπορους ψυχών.

Όσο για το άνοιγμα των «στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών» δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτοί θα κατευθυνθούν στο κέντρο των Αθηνών και των άλλων πόλεων, για να ασχοληθούν βασικά με το υπαίθριο εμπόριο, αλλά και συγκεκριμένα είδη παροχής υπηρεσιών.

Στα Βόρεια Προάστια η ζωή θα συνεχισθεί απρόσκοπτα…

Μ.Ο.