12 Ιανουαρίου 2015

Ολοι οι δημοσιογράφοι που κατεβαίνουν υποψήφιοι στις εκλογές

Η κλασική φράση «η δημοσιογραφία σε οδηγεί παντού, αρκεί να τη εγκαταλείψεις νωρίς» όπως και ότι «δημοσιογραφία και πολιτική είναι συγκοινωνούντα δοχεία» έχει δικαιωθεί πολλάκις στο παρελθόν και φυσικά, βρίσκει την εφαρμογή της και σε αυτές τις εκλογές.

Ολα τα κόμματα έχουν συμπεριλάβει δημοσιογράφους στα ψηφοδέλτιά τους – είτε με σταυρό είτε στο Επικρατείας. Ποντάροντας ασφαλώς στην αναγνωρισιμότητά τους και στην ευχέρεια λόγου που διαθέτουν. Ανάμεσά τους και πολλοί παλιοί αλλά και αρκετοί που παίρνουν για πρώτη φορά το βάπτισμα του πυρός στην πολιτική.

Νέα Δημοκρατία

Στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας οι «παλιοί» Δημήτρης Κωνσταντάρας, Μανώλης Μαυρομάτης, Σοφία Βούλτεψη, Κώστας Γκιουλέκας, Σίμος Κεδίκογλου, Αννα Καραμανλή, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Φωτεινή Αραμπατζή, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Μιχελάκης, Αργύρης Ντινόπουλος, Γιάννης Κοντογιάννης, Τάνια Ιακωβίδου. Από τις φρέσκιες παρουσίες εκείνη της επικοινωνιολόγου-δημοσιογράφου Εύης Τατούλη, στην Αρκαδία.

ΣΥΡΙΖΑ

Από τον κανόνα όχι μόνο δεν ξέφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά συμπεριέλαβε και αρκετά νέα πρόσωπα, από τον χώρο της δημοσιογραφίας. Στην τέταρτη θέση (εκλόγιμη πιθανότατα) φιγουράρει το όνομα της απολυμένης από την ΕΡΤ Αγλαΐας Κυρίτση, ενώ στα ψηφοδέλτια μετέχουν άλλοι δέκα από των χώρο των ΜΜΕ: Ο διευθυντής της Αυγής Νίκος Φίλης για την Α' Αθήνας, ο αρχισυντάκτης της Καθημερινής Νίκος Ξυδάκης, η Αννέτα Καβαδία της ΕΡΤ στην Β' Αθηνών, όπως και ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλίδης στην Α' Θεσσαλονίκης, η Δάφνη Σφέτσα στη Λευκάδα, ο Σπύρος Ραπανάκης στην Β' Πειραιά, o Χριστόφορος Κάσδαγλης στα Δωδεκάνησα. Και φυσικά οι «παλιοσειρές» Νάσος Αθανασίου στην περιφέρεια Αττικής και Γιώργος Βαρεμένος στην Αιτωλοακαρνανία.
ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη
Με το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνουν η Συλβάνα Ράπτη στην Α' Αθήνας, ο Παντελής Καψής στην Β' Πειραιά, η Αννα Αραμπατζή στις Σέρρες, ο Παντελής Περιβολάρης στην Καστοριά, ο Γ. Αναστασίου στη Μαγνησία, ο Κυριάκος Μαντούβαλος στη Λακωνία και η Αικατερίνη Μαρινάκη στις Κυκλάδες.

ΚΙΔΗΣΟ

Με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου είναι υποψήφιοι ο Γιάννης Κανελλάκης στην Αττική, ο Ν. Κατσαρός στην Ευβοια, η Μαρία Παπαζαχαρίου στα Δωδεκάνησα. ο Γιάννης Δεμερτζής στην Καβάλα, ο Γιάννης Λάμπρου στην Κορινθία, η Μαρία Χάλκου στις Κυκλάδες, ο Αρ. Αλεξόπουλος στη Μεσσηνία και η Μαρία Γύπαρη στην Πρέβεζα.

Το Ποτάμι

Από το Ποτάμι οι Στ. Θεοδωράκης στην Β' Πειραιά και Χανιά, η Αννυ Ποδηματά στην Α' Αθηνών, ο Δημήτρης Τσιόδρας Αττική, ο Γιώργος Αμυράς Β' Αθηνών και η Χριστίνα Ταχιάου Α' Θεσσαλονίκης.

ΑΝΕΛ

Με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, εκτός του Τέρενς Κουίκ (Επικρατείας) κατεβαίνει στην Α' Πειραιά ο δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοφορίδης.

ΚΚΕ

Με το ΚΚΕ κατεβαίνουν εκτός της Λιάνας Κανέλλη, ο αθλητικογράφος Μιχάλης Λεάνης στην Α' Πειραιά και ο Χάρης Μπόλκας (Alpha) στη Β' Αθήνας.

Χρυσή Αυγή

Στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής εντάχθηκε ο Άρης Σπίνος, διευθυντής της «Ακρόπολης» και συνεργάτης του Extra, η Αννα Δαβίτη, ο Περικλής Δημητρίου, Νικόλαος Κωνσταντίνου και Δημήτρης Βλαχόπουλος, εκδότης της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ»

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση (ΜΑΡΣ) υποψήφιοι θα είναι οι δημοσιογράφοι Γ. Δελαστίκ του "Εθνους" και Ματίνα Παπαχριστούδη στην Α' Αθήνας, Π. Πομώνης στην Ζάκυνθο, Ν. Μαναβης στην Λέσβο, Γ. Ματθαίου στην Αττική, Τάσος Αναστασιάδης, Π. Γκαργκάνας της Εργατικής Αλληλεγγύης, Moss-Σύψα Αθηνά σκιτσογράφος στην Β Αθήνας, Κ. Σαρρής στον Πειραιά.