11 Ιανουαρίου 2015

Βρήκαν το κρησφύγετο του Κουλιμπαλί γεμάτο όπλα – Ο μακελάρης σοκάρει τη Γαλλία και μετά θάνατον!

Αυτόματα όπλα και εκρηκτικά βρήκε η αστυνομία στο κρησφύγετο του Αμεντί Κουλιμπαλί, του δράση της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι. Η γιάφκα του ισλαμιστή τρομοκράτη ήταν ένα διαμέρισμα στο προάστιο Gentilly.
Άνδρες των ειδικών δυνάμεων βρήκαν στο σπίτι όπου ήταν η τελευταία γνωστή διεύθυνση του μακελάρη, μια κρύπτη γεμάτη οπλισμό, αυτόματα όπλα και εκρηκτικά. Ο 32χρονος φανατικός ισλαμιστής είχε νοικιάσει το διαμέρισμα στις 4 Ιανουαρίου, μόλις τρεις μέρες πριν οι συνεργοί του στο τρομοκρατικό αμόκ αδερφοί Κουασί εισβάλουν στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo για να σφαγιάσουν 12 αθώους!
Βρήκαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, αυτόματα όπλα, πυροκροτητές, εκρηκτικά, μετρητά και σημαίες του Ισλαμικού Κράτους. Εκτιμάται ότι ο Κουλιμπαλί έμεινε στο διαμέρισμα αυτό αφού η σύζυγός του, Χαγιάτ Μπουμεντιέν, εγκατέλειψε τη Γαλλία για τη Συρία.

Η αστυνομία όμως βρήκε, μέσω των βαλλιστικών ερευνών, και στοιχεία που συνδέουν τον 32χρονο τρομοκράτη με ακόμη μια επίσης, την ημέρα που οι Κουασί αιματοκύλησαν το Charlie Hebdo. Ο Κουλιμπαλί εμπλέκεται και σε πυροβολισμούς στο παρισινό προάστιο Fontenay aux Roses. Εκεί, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά έναν άνδρα που έκανε τζόκινγκ. Η αστυνομία, μέσω της βαλλιστικής εξέτασης, συμπέρανε ότι ο Κουλιμπαλί είχε χρησιμοποιήσει για εκείνη την επίθεση όπλα που είχε και στην ομηρία στο Πορτ ντε Βενσέν.


Ψάχνουν τους συνεργούς
Ο Αμεντί Κουμπιμπαλί τρομοκρατεί τη Γαλλία ακόμη και μετά θάνατον. Δυο μέρες μετά το μακελειό στο παντοπωλείο ανέβηκε στο διαδίκτυο το σοκαριστικό video διάρκειας 7 λεπτών και 17 δευτερολέπτων όπου ο 32χρονος αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Μονρούζ, όπου σκότωσε μια 27χρονη αστυνομικό και δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως στο video υπάρχουν και πλάνα από τη στιγμή της επέμβασης της αστυνομίας στο εβραϊκό παντοπωλείο και της εκτέλεσης του Κουλιμπαλί από τους αστυνομικούς. Και αυτό οδηγήσει στο συμπέρασμα πως υπάρχουν κι άλλοι συνεργοί των τριών ισλαμιστών που κατάφεραν για 72 ώρες να τρομοκρατούν μια ολόκληρη χώρα.


Ο Κουλιμπαλί υποστηρίζει επίσης πως έβαλε βόμβα σε αυτοκίνητο που εξερράγη σε προάστιο του Παρισιού όπου είναι έντονο το εβραϊκό στοιχείο, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Το video φαίνεται να έχει γυριστεί σε διαφορετικές μέρες και να έχει τέσσερα μέρη. Αρχικά δείχνει τον Κουλιμπαλί να γυμνάζεται, μετά τον δείχνει να φορά κελεμπία, στη συνέχεια να έχει δίπλα του ένα όπλο και τέλος να φορά ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, παρόμοιο με εκείνο που φορούσε την ημέρα που πήρε ομήρους στο εβραϊκό παντοπωλείο.

Πηγή: Daily Mail